Casa Națională de Pensii Publice începe modernizarea sistemului informatic integrat

Foto: PS News

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că începe modernizarea sistemului informatic integrat, după ce au fost aprobate fondurile necesare.

Prin HG nr. 496/16.05.2024, Guvernul a aprobat cheltuielile necesare pentru implementarea unui sistem informatic performant în cadrul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

Cu o valoare totală de 131.282.000 lei, bani asigurați din fonduri externe nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență și din bugetul asigurărilor sociale de stat, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, proiectul vizează modernizarea actualului sistem informatic din punct de vedere arhitectural și structural, transformarea acestuia într-un sistem complet integrat și care va avea noi componente funcționale.

Realizarea noului Sistem informatic integrat propus va permite furnizarea de servicii publice electronice complexe către cetățean prin integrarea, corelarea și managementul optim al tuturor informațiilor din domeniile de activitate specifice CNPP.

Proiectul propus de CNPP se încadrează în cadrul Inițiativei Flagship Europene ‘Modernizare’, având ca obiectiv principal oferirea de servicii online interoperabile, ușor accesibile și personalizate. Acesta urmărește să atingă aceste ținte prin procesul de redesign și digitalizare a procedurilor și proceselor interne, cu scopul de a optimiza și moderniza interacțiunea cu utilizatorii.

Având în vedere rezultatele analizei situației actuale și a deficiențelor identificate, precum și obiectivele enunțate în cadrul PNRR, au fost formulate următoarele obiective specifice pentru proiectul propus.

Realizarea unui nou sistem informatic integrat al Casei Naționale de Pensii Publice care să asigure digitalizarea internă a instituției, furnizarea de servicii publice personalizate, susținerea procesului guvernamental de luare a deciziilor, în condiții de asigurare a interoperabilității și securității cibernetice, în conformitate cu cerințele directivelor europene aplicabile;

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: