Skip to content
Sport

Casa Share: proiectul care schimbă vieți

editiadedimineata.ro

Problema zecilor de români care se confruntă cu condițiile precare de viață: fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare, este un subiect care a stârnit reacția unor oameni inimoși, care nu au stat pe gânduri și au acționat în sensul acordării ajutorului.

Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. În acest sens, redacția Ediția de dimineață a stat de vorbă cu Bogdan Tănasă, un ieșean care își dedică o bună parte din timp și din resursele sale financiare pentru acest proiect, pe care l-a dezvoltat cu patru ani în urmă.

Astfel, Bogdan a vorbit despre ideea de la care Casa Share a început.

Casa Share a pornit dintr-un instinct al meu și o dorință de a face bine. Am văzut un caz – într-un ziar local – cu niște copii săraci și am vrut să-i ajut. Am găsit adresa, m-am dus la fața locului și am văzut care sunt problemele. Inițial am vrut să le construiesc o sobă și să renovez casa, însă nu am avut ce să renovez, așa că am început să construiesc o casă de la zero. Am scris pe Facebook, atunci când m-am apucat, până la urmă de aici vine și numele, de la ideea de a distribui. Am filmat ce era pe acolo și am postat pe pagina personală. Prietenii și cunoscuții au share-uit și fiecare a contribuit cu ce a putut. Ulterior am văzut că tot mai multă lume se implică și am creat o pagină dedicată.

Mai mult, chestionat dacă este greu să găsească persoane dispuse să se implice, acesta a răspuns că apelează și la voluntari, însă de bază sunt  persoane experimentate – constructori.

Voluntari nu avem pentru că ceea ce facem noi necesită persoane experimentate – constructori. Muncitorii de la firmele de construcții sunt deja plătiți destul de prost încât să facă și muncă pe gratis. Voluntarii – ca să le zicem așa – vin la curățenie, cărat roaba etc. Ideea este că ceea ce facem noi nu se pretează pentru voluntariat, per se. Majoritatea persoanelor care se implică, ajută prin donații. În cea mai mare parte sunt făcute din partea prietenilor mei apropiați. Există un schelet al Casei Share, fiecare donează ceva, fie geamuri, acoperiș sau mobilier. O parte rămân anonimi, alții fac public pe rețelele de socializare, drept un exemplu bun pentru toți ceilalți care pot să facă același lucru. De asemenea, sunt oamenii de pe Facebook din diaspora care se implică. Chiar și o sumă mică pe care o primim contează: mic cu mic se face mare! Nu este ușor să ajuți, este greu, dar nu vreau să pară că mă plâng. Am ales să-mi canalizez toată energia și toate resursele financiare pentru proiectul acesta pentru că ceea ce fac eu nu pot cumpăra cu bani. Poți merge oriunde în lumea asta, dar 100 grame de omenie și compasiune nu le găsești cu bani, chiar dacă ai vrea să le cumperi cu milioane de euro”, a răspuns Bogdan Tănasă.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *