Casa Unirea a deschis azi, lângă București, primul său cash&carry, în urma unui parteneriat cu un distibuitor local

Legume
Sursă foto: Facebook

Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea” S.A., deținută de stat prin Ministerul Agriculturii, a inaugurat astăzi primul cash&carry dintr-o rețea gândită să acopere toare regiunile țării. Unitatea de 2.500 de metri pătrați este situată în complexul Doraly din Afumați, vinde 10.000 de produse și practica adaosuri comerciale de 10-12%.

După ce în 2020 a  închis toate magazinele sub brandul Casa Unirea pe care le-a operat de la înființarea companiei, în 2018,  Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, companie de stat înființată de Ministerul Agriculturii, revine în piață de retail cu un nou model de business. Compania a inaugurat astăzi, în parteneriat cu un distribuitor local, primul magazin tip cash&carry dintr-o rețea ce se dorește a avea câte o unitate în fiecare regiune a țării. Magazinul este amplasat în parcul comercial Doraly de pe DN2, în Afumați, județul Ilfov, are 2.500 de metri pătrați, 13.000 de mp de raft și comercializează 10.000 de produse de la 50 de producători locali printre care Aaylex (Cocorico), CrisTIM, ferma Tudor Buzău, Tradițional Plus Cluj, Drulact Maramureș, Asociația Producătorilor de Goji etc.

Cât despre prețurile practicate, acestea includ un comision de maximum 10-12% față de prețul producătorului negociat cu Casa Unirea, o parte perceput de către Casa Unirea și restul de către partener.

„Acest magazin este deschis printr-un parteneriat pe care Casa Unirea l-a încheiat cu un distribuitor local cu vechime care are capacitatea de a gestiona magazinul împreună cu noi. Suntem deschiși la noi colaborări cu companii locale care dețin magazine sau depozite și care doresc ca, sub conceptul Casa Unirea, să amenajeze spații în care să să comercializeze minimum 50% produse locale. În cadrul acestui model de business, partenerii suportă investițiile legate de amenajarea spațiului, iar noi ne-am asumat rolul de a aduce marfa de la producători români. Operăm, așadar, în continuare, ca intermediari și avem în plan să deschidem câte un astfel de magazin cash&carry în fiecare regiune a țării”, a declarat pentru Economica Mariana Cotoi, director general Casa Unirea.

Potrivit acesteia, acum este acoperită 70% din suprafața disponibilă la raft.

„Producătorii nu au alte costuri legate de vânzarea mărfii lor. Noi nu percem taxe de raft sau altfel de taxe. El vinde la prețul pe care îl agrează cu Casa Unirea, iar noi și partenerul percepem un mic adaos comercial. Astfel, de la producător la raft diferența de preț este de maximum 10-12%, câștigurile provenind din rulajele mari”, a mai explicat Cotoi.

Momentan, prețurile afișate de magazin vor fi aceleași indiferent de cantitatea de marfă cumpărată, urmînd ca în viitor să apară mici diferențe de preț pentru cei ce cumpără cantități mari.

În paralel cu dezvoltarea rețelei de magazine cash&carry, Casa Unirea vizează și dezvoltarea unui lanț de magazine de format mai mic, de 50-200 de mp, care va funcționa conform aceluiași model de business, prin atragerea de parteneriate. Totodată, compania se gândește inclusiv la dezvoltarea unui magazin onine și a unor centre de de colectare și depozitare.

„Condițiile pe care le punem se referă la faptul că partenerii trebuie să fie afaceri locale. Ne dorim un parteneriat tip castig-câștig cu scopul de a veni în sprijinul producătorilor locali. Continuăm, de asemenea, parteneriatele cu marii retaileri pe care îi ajutăm să pună marfă românească pe rafturi”, mai spune managerul Casa Unirea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL