Skip to content
Opinii & Analize

Cascadorii rasului cu ofiterul Turcescu. Scurt indreptar despre jocul operativ mistico- religios de la inceputul campaniei

Robert Turceascu a fost/este ofiter sub acoperire in aceeasi masura in care Mahatma Ghandi a fost calugar iezuit.

La un moment dat se intampla ca oameni aparent normali la cap sa o ia razna. Pur si simplu. Fara explicatii savante sau oculte. Nu stiu daca e si situatia lui Turcescu dar omul cu siguranta are nevoie zilele acestea de liniste si odihna.

A jucat un rol de zile mari in prime time cum ii place oricarui realizator. Acum dupa ce m-am oprit din rasu’- plansu’ privindu-l consternat pe Turcescu pot sa spune cu mâna pe inimă ca regizorii care i-au scris textele pentru blog si prestatia de la televizor nu sunt deloc talentati. Dimpotriva: nema inspiratie! Daca autorul a fost numai Turcescu (sau el impreuna cu o echipa) omul a fost intr- zi proasta. Nici talentul actoricesc nu-l scoate din casa desi in emisiuni dadea dovada de ceva histrionism.

Bun: haideti sa vorbim prima data de documente si apoi sa revenim la analiza psiho- religioasa a personajelor. In primul rand livretul militar si statele de plata nu au nicio legatura cu pretinsa calitate de ofiter sub acoperire. Asta daca nu sunt niste facaturi ordinare (cel putin statele de plata). Ele nu apartin unui ofiter sub acoperire (deplin conspirat). Pot reprezenta insa faptul ca Turcescu la un moment dat a pus botul (pe romaneste) la cadoul oferit de fostul ministru al Apararii Gabriel Oprea care, plictisindu-se probabil in guvernarea Boc, dadea grade in dreapta si-n stanga la tot felul de personalitati publice. Un amic mi-a aratat un livret militar similar celui publicat de Turcescu. Aceeasi parafa, aceeasi unitate militara.

Oprea il facuse si pe el ca si pe Turcescu locotenet- colonel “la exceptional” cum se spune. O tampenie marca Gabi Oprea, personaj care incerca astfel sa-si faca relatii si prietesuguri in guvernarea PDL si in mass media. Nici pe Oprea nu-l da afara inteligenta din casa. Turcescu a acceptat “cadoul” lui Oprea desi ar fi trebuit sa-l returneze pe principiul ce “are scula cu prefectura”. Turcescu are insa un orgoliu cat Casa Poporului. Deci documentele nu demonstreaza ca omul a fost/ este ofiter sub acoperire.

Maxim maximorum a fost un agent de influenta al lui Gabi Oprea pe unde a lucrat in presa. Ramane asadar de explicat prestatia lui patologica de la televizor si de pe blog. Aici, personal, am competente sa ma pronunt. In sensul ca acum multi ani am studiat teologia. Cand aud din gura unui politician sau ziarist cuvantul Dumnezeu repetat obsesiv imi ciulesc urechiile. Sunt dotat cu un radar special facut pentru a identifica exaltatii religiosi, mistici, pravoslavnici. Toate specimenele delirului religios real sau indus. Am vazut zeci si zeci de batatori de metanii prin biserici, preoti, calugari, episcopi sau simpli credinciosi inventati sau reali. Recunosc suferinta reala impletita cu remuscarea si credinta.

Timp de 20 de minute Robert Turcescu a rostit de zeci de ori numele Domnului, a vorbit despre Iad, Rai, adevar, mantuire, suflet, suferinta, pocainta, miniciuna, sarbatoare, eliberare, spovedanie …tot arsenalul de cuvinte prezent in cartile sfintilor parinti ai Bisericii Ortodoxe. Delirul religios era mimat perfect. Insa ce nu stia Turcescu este ca trairiile acestea nu pot fi recitate ca pe un intro de prompter, la inceput de emisiune. Spovedania a esuat pentru ca, din nefericire pentru Robert, credinta si pocainta nu pot fi mimate. E imposibil! E ca si cum ai incerca sa canti o partitura pe o chitara neacordata (un exemplu pe care Turcescu il va intelege).

PS 1 Tot show-ul acesta prin care Turcescu a fost/ s-a “deconspirat” este o mutare spectaculoasa pentru campania electorala. La un moment dat “pocaitul” Turcescu ne va anunta ca are de prezentat niste documente bomba despre un candidat la alegerile prezidentiale. Cel care are cele mai mari sanse sa le si castige. Turcescu a actionat ca un jurnalist- kamikaze pregatit sa bombardeze portavionul PSD. S-ar putea insa sa aiba surpriza ca bomba pe care o poarta in ranita sa fie amorsata deja tocmai de Marinarul care l-a incurajat sa se sinucida in direct…

1 comentariu la “Cascadorii rasului cu ofiterul Turcescu. Scurt indreptar despre jocul operativ mistico- religios de la inceputul campaniei

 1. SE PARE CA AICI E PRIMA ANALIZA REALISTA … IN REST …
  SUNTEM O TARA PLINA DE HABARNAMISTI AUTOSUGESTIONATI CA FOARTE INTELIGENTI !!!
  NIMIC NU ESTE REAL IN DECLARATIA LUI TURCESCU
  RAMANE O SINGURA CONCLUZIE : SARMANUL TURCESCU A CAPOTAT INTELECTUAL DEVENIND PACIENT PROBABIL AL SPITALULUI OBREGIA . DE ACUM NU MA SURPRINDE DACA DECLARA CA ESTE DESCENDENTUL LUI NAPOLEON DESEMNAT SA SALVEZE LUMEA DE LA AL TREILEA RAZBOI MONDIOAL

  PONTA IMPROVIZEAZA SPECULAND MOMENTUL
  E DOAR O SMECHERIE !!! NU AVEA DE UNDE SA STIE CEVA IN ACEST CAZ !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *