Skip to content
Externe

Câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură a crezut că este o farsă când a fost anunțat

digitaltrends.com

Câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură, scriitorul Abdulrazak Gurnah, a crezut că este o farsă în momentul în care cineva l-a sunat să îi spună că a obținut prestigiosul premiu.

Într-un interviu acordat BBC, scriitorul a vorbit despre acest moment și despre munca sa.

Scriitorul a povestit că tocmai își pregătea o ceașcă de ceai, în momentul în care a fost sunat de o persoană care s-a prezentat a fi de la Comitetul Nobel din Stokholm.

Pleacă de aici! Râzi de mine? Lasă-mă în pace! a reacționat Abulrazak Gurnah care a fost convins în cele din urmă să nu închidă telefonul. În interviul acordat BBC, romancierul tanzanian a mărturisit că, prin cărțile sale, nu vrea nepărat să schimbe ceva.

Când scrii, o faci la capacitatea maximă a înțelegerii și a capacității tale, încercând să aduci plăcere”, a spus scriitorul în vârstă de 72 de ani.

Născut în Tanzania, el trăiește în prezent în Anglia. A scris 10 romane, majoritatea despre efectele colonialismului și soarta refugiaților. Romanul publicat în 1994, ‘’Paradisul’’, despre povestea unui băiat născut în Tanzania, a câștigat premiul Booker și i-a adus recunoașterea ca romancier. Cărțile sale nu sunt încă traduse în limba română, dar se găsesc în varianta originală, în limba engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *