Cât ar câștiga Klaus Iohannis ca președinte al Consiliului European

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

La începutul acestui an, un anunț șoc a venit de la Bruxelles. Charles Michel, președintele Consiliului European, a anunțat că pleacă din funcție mai devreme pentru a candida la alegerile europene. La scurt timp, însă, a reapărut varianta vehiculată în urmă cu ceva timp, potrivit căreia președintele României, Klaus Iohannis, ar putea să ocupe postul pe care Charles Michel îl va lăsa liber.

În noua sa funcție de la Bruxelles, Klaus Iohannis ar încasa un salariu lunar uriaș. Practic, ar câștiga în două zile la Consiliul European cât într-o lună la președinția României.

În luna decembrie, Klaus Iohannis primea un salariu net de 14.600 de lei pe lună. După creșterea de 5% din ianuarie 2024, venitul său a ajuns la aproximativ 15.430 de lei.

Actualul șef al Consiliului European, Charles Michel, primește lunar la Bruxelles 32.700 de lei, conform site-ului MySalary. La un calcul simplu, vedem cum acesta primește peste 1.500 de euro pe zi.

Așadar, odată ajuns în fruntea instituției europene care reunește șefii de stat sau de guvern ai statelor membre ale Uniunii, Klaus Iohannis ar avea un venit astronomic comparativ cu cel de la București.

Venitul defalcat al președintelui Consiliului European:

Anual: 392.400 euro

Lunar: 32.700 euro

Săptămânal: 7.546 euro

Pe zi: 1.509 euro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: