Skip to content
Politică

Cât ar fi fost cuantumul șpăgilor în Ministerul Dezvoltării. Motivarea instanței în cazul unui apropiat al Elenei Udrea

A venit motivarea arestării lui Tudor Breazu, administratorul firmei care deține moșia de la Nana și apropiat al Elenei Udrea. Este vorba despre motivarea Curții de Apel, cea care a decis să-l aresteze pe Tudor Breazu în urmă cu câteva zile, informează B1.

Curtea de Apel București arată în motivarea arestării lui Tudor Beazu că finanțarea anumitor proiecte desfășurate la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se realiza exclusiv cu aprobarea Elenei Udrea, informează B1 TV.

Din probele administrate a rezultat ca finanțarea anumitor proiecte derulate când Elena Udrea era ministrul Turismului se realizau exclusiv cu aprobarea acesteia în condițiile în care existau anumite lispuri pe criterii obiective aplicat în anumite situații.

De asemenea, în motivare se mai arată că exista o cutumă la nivelul ministerului. Astfel în momentul în care se încheiau contracte între anumite firme și minister, trebuia plătită o ”sponsorizare”, un procent de 10% din sumele decontate de la minister.

Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost arestat preventiv pe 8 februarie, fiind acuzat că ar fi intermediat mita provenită de la administratorul unei societăţi comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea, punctează B1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *