Skip to content
Politică

Cât au plătit spitalale din Craiova pentru dezinfectanții Hexi Pharma

Spitalele din Craiova care se află în subordinea primăriei au cheltuit în perioada 2011- 2015 suma de 1,5 milioane de lei pe dezinfectanți Hexi Pharma.

Din cele trei spitale finanțate de primăria Craiova, Spitalul Municipal „Filantropia” a cheltuit cei mai mulți bani, conducerea spitalului achiziționând produse în valoare de 971.947, 30 lei. Din totalul acestei sume, spitalul mai avea de achitat până la data de 31.12.2015 suma de 135.060,80 lei.

Toate produsele Hexi Pharma au fost cumpărate prin achiziție directă.

„Din documentele finanicar-contabile puse la dispoziţia controlului, a rezultat că Spitalul Clinic Municipal Filantropia, în perioada 2012-2015, a achiziţionat de la Hexi Pharma CO SRL diverse produse dezinfectante de tipul biocidelor cât şi materiale sanitare (…) Urmare a verificării s-a constatat că achiziţionarea produselor menţionate s-a făcut prin achiziţie directă şi utilizarea SEAP-ului, având în vedere preţurile de catalog afişate de furnizor. Achiziţionarea s-a făcut în baza referatelor de necesitate întocmite de medicul epidemiolog desemnat şi avizate de managerul spitalului în urma analizelor efectuate de către compartimentul de achiziţii publice care a stabilit ca achiziţiile să se facă prin achiziţie directă. Din verificări a rezultat că preţurile practicate de furnizor au fost mai mici decât preţurile de catalog afişate pe SEAP”, arată raportul corpului de control al primarului.

Situația este similară și la celelate spitale craiovene. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” şi Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie au achiziţionat, în perioada 2012-2015, produse de la Hexi Pharma în valoare de 376.191,20 lei, respectiv 250.529,60 lei.

Raportul mai arată că achiziționarea produselor de către spitalele din oraș a fost aprobată de Ministerul Sănătății, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *