Skip to content
Politică

Cât câştigă PF Daniel, Mugur Isărescu, şefii de bănci sau Președintele României?

" "

Patriarhul Daniel câştigă de opt ori mai mult decât un român de rând. Un şef de bancă ia peste 20.000 de euro pe lună, în timp ce guvernatorul Băncii Naţionale a României se mulţumeşte cu jumătate din această sumă.

Gândul.info a publicat o listă scurtă a salariilor unor persoane aflate la conducerea unor instituţii sau companii, dar şi a celor care guvernează şi fac legi în România.

" "
" "

Patriarhul Daniel câştigă, lunar, 13.900 de lei net, echivalentul a peste 3.150 de euro (la un curs de 4,4 lei/euro), din care 7.731 de la stat, iar diferenţa din fondurile Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Astfel, PF Daniel câştigă lunar de opt ori mai mult decât salariul mediu net din România, de 1.705 lei, potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS).

Şefii de bancă din România care au salariile cunoscute câştigă peste 20.000 de euro lunar, reiese din informaţiile Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care publică veniturile preşedinţilor de bănci la care statul este acţionar.

Spre exemplu, Radu Graţian Gheţea a avut, în 2013, în calitate de preşedinte al CEC Bank venituri de 1.587.839 lei, reiese din cea mai recentă declaraţie de avere, depusă la jumătatea acestui an. Aşadar, Gheţea a încasat un salariu lunar de peste 132.000 de lei, echivalentul a circa 30.000 de euro, la un curs mediu de schimb de 4,4 lei/euro.

Pe de altă parte, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, are un salariu de 10.000 de euro, iar cu indemnizaţia de la Consiliul de Administraţie, pe care îl conduce, acesta ajunge la 12.000 de euro.

Klaus Iohannis va câştiga cu 77% mai mult în calitate de preşedinte al României

Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, îşi va rotunji considerabil veniturile odată cu mutarea la Palatul Cotroceni. Dacă în calitate de primar al Municipiului Sibiu, el câştiga în 2013 circa 43.800 (830 de euro pe lună) de lei pe an, funcţia de preşedinte înseamnă o majorare salarială de peste 77% pentru el.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *