Cât câștigă protestatarii de la Ministerul de Finanțe

sursa foto: Finanțe Sed Lex/Facebook

Conform datelor Ministerului de Finanţe, majoritatea şefilor de birou din cadrul acestui minister au încasat, în luna mai,  venit net de circa 7.800 de lei. Cei mai mulţi consilieri superiori au avut venituri nete de peste 6.900 de lei, şoferii au luat peste 3.800 de lei net, iar muncitorii calificaţi până la circa 4.100 de lei net.

Angajaţii din Finanţe au protestat, joi şi vineri, pe fondul nemulţumirilor faţă de proiectul de ordonanţă vizând reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar.
Proiectul de OUG, care nu a fost încă lansat oficial în dezbatere publică, prevede plafonarea sporului de condiţii vătămătoare la 1.000 de lei, neacordarea indemnizaţiei de hrană şi a voucherelor de vacanţă pentru cei cu venitul brut peste 10.000 lei, anularea posturilor vacante, desfiinţarea biroului şi funcţiei de şef birou.
Sporul de condiţii vătămătoare e acordat celor mai mulţi angajaţi din sistemul public, pe baza datelor primite de la majoritatea instituţiilor de stat. Acest spor reprezintă până la 15% din salariul de bază brut al angajatului la stat. Multe instituţii au ales să acorde valoarea maximă prevăzută de lege pentru acest spor, adică 15% din salariul brut al salariatului, arată sursa citată.

Veniturile nete ale angajaţilor de la Finanţe în luna mai

Datele din analiza Economica.net arată că postul de şef de birou la Finanţe a fost plătit cu venituri nete de la circa 7.600 de lei la 9.300 de lei, în luna menționată, majoritatea celor care au fost încadraţi în acest post încasând circa 7.800 de lei net, conform datelor Ministerului de Finanţe.

Angajaţii de la Finanţe, încadraţi pe postul de consilier superior, au avut venituri nete cuprinse între circa 5.800 de lei şi 14.000 de lei, majoritatea încasând peste 6.900 de lei.

Postul de expert superior la MFP a fost plătit cu venituri nete de la 3.500 de lei la peste 10.000 de lei, în funcţie de direcţia la care lucrează angajaţii din aceste posturi. Majoritatea au încasat între circa 6.800 şi 6.900 de lei net.

Un expert asistent la Direcţia generală pregătire Ecofin şi asistenţă comunitară a încasat un venit net de 5.215 lei, iar acelaşi post de la Direcţia generală ajutor de stat a fost remunerat cu venit net de aproape 4.100 de lei.

Un consilier asistent la Serviciul coordonarea şi monitorizarea implementării componentei ministerului finanţelor din PNRR a avut venit net de 5.945, iar acelaşi post, la Centrul naţional pentru informaţii financiare, a fost plătit cu venit net de aproape 4.500 de lei.

Un secretar personal la cabinetul unui secretar de stat la MFP a încasat venit net de peste 3.800.

Postul de bufetier la Ministerul de Finanţe a fost plătit cu venituri de la 2.500 de lei la 3.000 de lei net.

Îngrijitorii angajaţi la Direcţia generală de servicii interne şi achiziţii publice au avut venituri nete de la circa 2.600 de lei până la aproape 3.300 de lei.
Majoritatea şoferilor angajaţi la aceeaşi direcţie au avut venituri nete de peste 3.800 de lei.
Muncitorii calificaţi au încasat venituri nete de la circa 2.600 de lei la aproape 4.100 de lei în luna mai, conform datelor Ministerului de Finanţe, obţinute de Economica.net.

Lista de la Ministerul de Finanțe se poate consulta aici:

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL