Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cât cheltuie Primăria Sectorului 5 pe ajutoare sociale. Daniel Florea: S-a redus drastic numărul celor care vor să muncească

psnews.ro
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, primarul Sectorului 5 din partea Partidului Social Democrat, Daniel Florea a vorbit despre bugetul alocat de către primărie pentru cheltuielile privind ajutorul social. Edilul spune că în anul 2019, Primăria Sectorului 5 a beneficiat de cel mai mare buget din istorie, ”undeva la 580 milioane de lei” de unde ”aproape 55 de milioane de lei se cheltuie pentru asistență socială, deci undeva sub 10%”.

”Eu am fost primul care am spus că nu se mai acordă ajutor social dacă nu se prestează muncă în folosul comunității, m-am gândit că dacă oamenii tot plătesc impozite și taxe, ele să se întoarcă sub formă de muncă prestată de cei care au nevoie de ajutor social.

" "
" "

Banii ăștia s-au dus în muncă, din păcate, însă, s-a redus drastic numărul celor care vor să muncească la momentul ăsta, beneficiarii de ajutor social pentru muncă în folosul comunității sunt sub 100”, a adăugat primarul.

Tot acesta mai precizează că nu va mai da bani celor care nu mai prestează muncă în folosul comunității.

”Pentru acest program care merge senzațional cu grădinița de vara, în care copiii sunt la grădiniță și părinții se pot duce la lucru și să-i lase acolo, ca și cum ar fi la grădiniță și sunt aproape 2.000 de copii care beneficiază lunar de asta. Avem un program lunar un fel de Before and After school unde sunt în program 600 copii pentru cei de vârstă școlară, clasele 1-4, toate aceste cheltuieli sunt suportate de primărie, tocmai pentru a ajuta părinții.

Mulți au refuzat să vină, alții veneau, se angajau și după 2 zile își luau concediu medical și trebuia să le plătim salariile, alții veneau și spuneau că e prea mult de muncă, hai să vedem cum fac ”mai ține-mi tu locul”.

Acum lucrurile s-au mai reglat, dar a fost o problema foarte mare. Ne trebuie pentru utilajele de la salubrizare și de la infrastructură șoferi profesioniști. Să știți că a fost o perioada în care n-am găsit. Aveam utilaje pe care nu le puteam folosi pentru că nu aveam suficienți șoferi profesioniști”, a declarat edilul.

Daniel Florea candidează din partea Partidului Social Democrat și a depus în susținerea candidaturii o listă de peste 14.000 de semnături.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *