Cât costă un bilet de repatriere din Israel: Trebuie să aveți suma asta, altfel nu puteți zbura

avion
Sursa foto: Bing Hui Yau on Unsplash

Conflictul armat din Israel a prin mulți români la fața locului, mare parte dintre ei făcând parte din grupuri aflate în pelerinaj.
Panicați, oamenii au cerut să se întoarcă de urgență în țară, din România fiind trimise mai multe curse aeriene pentru repatrierea lor.
Acestea nu sunt însă gratuite, după cum a explicat cântăreața Ana Baniciu, care a povestit cum stau lucrurile și cât a plătit pentru un bilet de întoarcere. Ea a fost prinsă de bombardamente la Tel Aviv, unde se afla alături de soțul ei Edy Kovacs, și de buna ei prietenă, cântăreața Raluka.

„Așadar, s-a menționat la televizor că puteți suna la consulat, că sunteți cumva obligați să sunați la Ambasadă și la consulat, să anunțați că sunteți pe teritoriul Israelului și că vreți să plecați. Fiți atenți și pe Facebook-ul TAROM-ului și la ei pe site, noi am văzut pe Facebook în acea seară că au postat că organizează niște curse înspre București.

Înțeleg că mai este una mâine seară (10 octombrie n.r). Pentru consulat este foarte dificil să găsească disponibile ca să poată zbura TAROM-ul de acolo, de aceea sunt atât de puține zboruri, presupun, dar ce era de menționat și important și nu s-a auzit la televizor până acum, este că acest bilete costă.

Nu sunt gratis. Știu că sunt foarte mulți pelerini care nu își permit să achiziționeze aceste bilete. Așadar, sunt mulți pelerini acolo care au venit în pelerinaj, evident că au plătit un pachet care conținea și biletul de întoarcere, și nu mai au bani să se întoarcă presupun. Aici o să intervină statul și Guvernul României să îi ajute pe oamenii ăștia să se întoarcă. Însă, liniile TAROM sunt linii normale absolut, se plătește. Am plătit 350 de euro de persoană, adică 3.500 de lei amândoi, de cuplu, pentru biletul de întoarcere.

Asta nu s-a auzit la televizor până acum, se aude doar că Guvernul susține TAROM-ul și trimite aeronave acolo, doar că să știți că dacă ajungeți în aeroport trebuie să aveți banii ăștia, altfel nu puteți zbura, nu puteți să vă achiziționați biletele. E foarte simplu”, a transmis Ana Baniciu pe contul ei de Instagram.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL