Skip to content
Politică

Cât de bine funcționează coaliția PNL-PSD. Cristian Bușoi: Chiar dacă sunt subiecte pe care avem păreri divergente, discutăm, dezbatem soluții

PS News

Europarlamentarul liberal Cristian Bușoi, a declarat, într-un interviu pentru PS News, că alianța politică dintre PNL și PSD a fost încheiată ”atunci când războiul bătea la ușă și România avea nevoie de o coaliție de guvernare consistentă, de o majoritate largă pentru a putea face față provocărilor”. „Cred că românii au putut vedea că există o stabilitate politică, că nu există atacuri politice între cele două partide și chiar dacă mai sunt subiecte pe care avem păreri divergente, se discută, se dezbat soluțiile după care se aplică soluțiile negociate”, a spus Bușoi.

”Sunt sigur că românii au putut observa că am depășit cu bine etapa de început, am gestionat foarte bine criza migranților, că am avut câteva succese importante în planul politicii externe și aici mă refer în special la avizul pozitiv pe care l-a primit R Moldova. De asemenea, toate mesajele de mulțumire adresate de liderii ucrainieni au demonstrat că România a acționat foarte bine și a susținut Ucraina în această perioadă extrem de grea.

Dacă vorbim de viitor, pot spune că perioada grea nu a trecut. Vedem cu toții că avem o criză economică în desfășurare la nivel mondial, posibil o iarna dificila din perspectiva accesului la gaz, războiul este încă în desfășurare și este doar la câteva sute de km de noi,  suntem deci într-un context extrem de greu. Niciun partid politic responsabil nu pleacă de la guvernare în acest moment, ca să mai adauge o criză la cele existentă. Nimeni nu e nebun să mai aprindă un incendiu când lângă tine sunt alte incendii.

Știu foarte bine ce gândesc colegii mei liberali, toți pun pe primul loc interesul României și abia în planul doi interesul partidului. Cred și sper că și în PSD e la fel, nimeni nu poate trăda interesul național, nimeni nu poate provoca o instabilitate, o criză guvernamentală”, a declarat liberalul.

Cristian Bușoi a precizat că, înainte de disputa politică, ”trebuie să trecem peste criza economică, peste criza gazului, trebuie să așteptăm terminarea războiului”.

”Până atunci, trebuie să rămânem uniți, să guvernăm bine și să minimizăm la maxim efectele crizelor globale. Doar o coaliție cu o largă majoritate parlamentară poate fi eficientă în aceste momente grele”, a completat europarlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *