Skip to content
Politică

Cât de costisitoare au fost deplasările externe ale deputaților

Cât de costisitoare au fost deplasările externe ale deputaților?

Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaților, pentru cele 120 de deplasări externe făcute din ianuarie până în iunie s-au cheltuit 1.210.192 de lei.

Astfel, cea mai costisitoare deplasare a fost realizată în Republica Kazahstan, în perioada 17 — 21 martie. Pentru cele cinci persoane care au participat la misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din această țară s-au cheltuit 99.667 de lei.

O altă deplasare cu costuri mari a fost făcută în luna mai. Deplasarea în China timp de cinci zile a unei delegații a Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, formată din cinci persoane, a costat 94.060 de lei, scrie romaniatv.net.

Între deplasările cu costuri ridicate se numără și participarea, în februarie, la prima parte a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a șase persoane, timp de șase zile. Costurile deplasării au fost de 51.962 de lei.

În luna martie au fost realizate cele mai multe deplasări externe au fost realizate de deputați în luna martie, respectiv 35, care au costat 335.298 de lei. În ianuarie, au fost realizate șase deplasări externe cu costuri de 61.204 de lei, înfebruarie — 13 cu costuri de 177.298 de lei, în aprilie — 17 cu costuri de 133.766 de lei, în mai — 19 cu costuri de 225.673 de lei, iar în iunie— 30 cu costuri de 276.953 de lei.

Mai mult, Camera inferioară a Parlamentului a cheltuit cu deputații peste 57 de milioane de lei în primele șase luni ale anului. Cheltuielile reprezintă veniturile deputaților, diurna pentru deplasarea la Palatul Parlamentului și în circumscripțiile electorale, cazarea, transportul, telefonia mobilă, salariile personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare, bunuri și servicii tot pentru birourile parlamentare și deplasările în străinătate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *