Skip to content
Sănătate

Cât de departe s-a răspândit noua tulpină a COVID-19, apărută în Marea Britanie. Lista completă a celor 33 de țări

Inquam Photos / Octav Ganea

Turcia este ultima țară în care virusul B.1.1.7, noua tuplină de COVID-19, apărut în Marea Britanie, s-a răspândit. De la 1 ianuarie, Turcia și-a închis oficial granițele față de persoanele care sosesc din Regat, motivul fiind acela că au descoperit deja 15 persoane infectate cu noua tulpină de COVID-19, identificate în rândul călătorilor care s-au întors recent din Marea Britanie.

Astfel, Turcia a devenit țara cu numărul 33 pe lista statelor în care a fost descoperit virusul B.1.1.7, noua tulpină de COVID-19.

Potrivit Digi 24, ministrul turc al Sănătății a anunțat că varianta B.1.1.7 a fost descoperită doar în rândul persoanelor revenite din Regatul Unit, iar acestea se aflau în izolare la domiciliu.

Ulterior, au fost efectuate anchetele epidemiologice, iar imediat după ele izolate și persoanele cu care acestea au intrat în contact.

Mai mult decât atât, Turcia a efectuat o serie de controale, la nivel național, rezultând că noua tuplină de COVID-19, virusul B.1.1.7, a fost descoperit doar în rândul persoanelor care au revenit din Regatul Unit, scrie sursa citată mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *