Cât de influenți sunt liderii politici din România pe Facebook. Cine conduce topul

Ecopolitic.ro a făcut a analiză a influenței pe care liderii politici din România o au pe Facebook atunci când postează fotografii, videoclipuri sau reacții.

În urma analizării postărilor de pe paginile de facebook ale liderilor politici ai României( Iohannis, Ciolacu, Ciucă, Drulă, Simion, Piedone, Orban și Hunor a rezultat că cel mai important om politic ca și reacții la postările de pe pagina sa de facebook este Cristian Popescu Piedone (pimar Sector 5).

Postările acestuia adună zeci de mii de reacții (mai sus captură cu aproape 90.000 de reacții la o singură postare).

Analiza urmarește ultimele aproximativ două săptămâni din activitatea în social media a liderilor politici și arată cât de bine prind aceștia la public.

Klaus Iohannis (președintele României) a avut o activitate mai scăzută pe Facebook, iar în perioada 11 iulie – 3 august a avut doar patru postări, fiecare adunând aproape sau peste o mie de aprecieri. Comentariile sunt în jur de 3.500, iar distribuirile ajung și ele la câteva sute.
În cazul președintelui, care era în primul mandat un adevărat „influencer”, acum majoritatea internauților râd de el și îl critică.

Iohannis are peste 1,8 milioane de urmăritori pe Facebook.

Marcel Ciolacu (premier și președinte PSD) are în special videoclipuri de la începutul ședințelor de Guvern, colaje cu declarații și reacții pe subiectele momentului. Între 21 iulie și 3 august, acesta a avut numeroase postări care au adunat în total peste 50.000 de aprecieri, mii de comentarii și distribuiri. Contul acestuia de Facebook a devenit mai „animat” după ce a ajuns premier, anterior interacțiunile pe pagina lui fiind destul de reduse.

Ciolacu are 188.000 de urmăritori pe Facebook.

Cătălin Drulă (președinte USR) postează zilnic de mai multe ori, în special reacții critice la adresa puterii. De regulă, postările acestuia se apropie sau chiar depășesc o mie de reacții și adună la un loc câteva sute de comentarii și distribuiri.
Drulă are 90.000 de urmăritori.

Cristian Popescu Piedone (PUSL, primar Sectorul 5 București) este cel mai influent pe Facebook. Videoclipurile sale din teren adună fiecare câteva zeci de mii de reacții, iar când vine vorba de comentarii și distribuiri acestea sunt, tot per/postare, cu miile. Și el postează aproape zilnic, în special clipuri și colaje cu activități ce țin de Primăria Sectorului 5.
Interesant la Piedone este și faptul că, în timp ce era la închisoare, postările sale erau la fel de mult vizualizate pe pagina sa de facebook.

Piedone este urmărit pe Facebook de 859.000 de oameni.

Kelemen Hunor (președinte UDMR) postează destul de rar și aduna între câteva zeci și câteva sute de reacții. El are două pagini de Facebook – una exclusiv în limba maghiară, iar alta în limba română.
Ludovic Orban (președinte Forța Dreptei) reacționează în social media destul de des, iar în ultimele aproximativ două săptămâni clipurile, pozele și mesajele transmise de el au adunat peste 6.000 de aprecieri, sute de comentarii de distribuiri.
Orban are 88.000 de urmăritori.

George Simion (președinte AUR), urmărit de 1,3 milioane de oameni, aduna de la câteva mii la câteva zeci de mii de reacții la o singură postare. În cazul său, comentariile și distribuirile sunt și ele cu zecile de mii.

Nicolae Ciucă (președinte PNL), urmărit de doar 61.000 de oameni, stă destul de prost când vine vorba de social media. Postările lui, deși ar putea fi de interes, adună câteva zeci, uenori sute de aprecieri. Nici la comentarii sau distribuiri nu stă mai bine.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: