Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cât de mare va fi prezența românilor la votul pentru europarlamentare? Social-democratul Gabriel Mutu mizează pe un procentaj similar cu cel din 2014

Featured Video Play Icon

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a fost invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”,  în cadrul căreia a vorbit, printre altele și despre cât de mare ar putea fi prezența românilor la vot la alegerile europarlamentare. Edilul a precizat că prezența oamenilor la vot ar putea atinge 30-32%. La alegerile europarlamentare precedente, în 2014, prezența a fost de 32,44%.

”În 2014, la nivelul Bucureștiului a fost, sper să nu greșesc, între 27-și 28%. Sectorul 6 a fost undeva la jumătatea clasamentului la nivelul sectoarelor, cea mai mare prezență a fost în Sectorul 1, iar cea mai scăzută în sectorul 5. Eu cred că prezența la vot va fi undeva în jur de 30-32% și sper din tot sufletul ca mesajele pe care noi le-am promovat și în perioada de precampanie, și în perioada de campanie ce urmează, să fie corect înțelese de cetățenii din sector și să aleagă în consecință.

Vreau să fac un scurt comentariu pe importanța acestui moment: Există o legătură între autoritatea locală și Parlamentul European. Spre exemplu, Sectorul 6 a reușit pentru prima oară după 29 de ani să obțină fonduri europene și aici este un concurs și de implicare, și de participare între autoritatea locală, responsabilii din ministere, dar și reprezentanții pe care noi îi avem în Parlamentul European (…) Eu cer europarlamentarilor să meargă acolo și să se lupte pentru comunitățile pe care le reprezintă  și să dea drumul acelor axe care astăzi nu sunt accesibile pentru regiunea noastră”, a spus Gabriel Mutu. 

Reamintim că alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 26 mai 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *