Skip to content
Puterea Știrilor Video

Europarlamentarii români, ”străini” la Bruxelles? Doru Frunzulică, la ora adevărului

psnews.ro

Europarlamentarul PSD Doru Frunzulică a fost invitatul emisiunii ”Puterea Știrilor”,  în cadrul căreia a vorbit, printre altele și despre cât de multă comunicare există  între eurodeputații români prezenți la Bruxelles. Social democratul a infirmat acest lucru.

Din păcate,  nu prea. Din păcate și acest lucru s-a văzut  în noiembrie pe rezoluția Parlamentului European privind România. Noi europarlamentarii PSD am apărat și promovat întotdeauna  interesele României și pe ale cetățenilor români. S-a  văzut inclusiv din votul pentru această rezoluție, că sunt europarlamentari de la PNL, de la PMP, în sfârșit de la partidele de dreapta, care au votat pentru o rezoluție, care în mare parte nu exprimă realitatea din România, pronunțându-se împotriva propriei țări. Este un caz unic, eu n-am văzut la alte forțe politice din Europa această situație. Cred că este nevoie de solidaritate, măcar atunci când esete vorba despre interesele majore ale țării”, a dezvăluit europarlamentarul PSD.

Întrebat dacă există o colaborare mai strânsă a europarlamentarilor români cu europarlamentarii străini, Doru Frunzulică a răspuns:

”Noi colaborăm cu absolut toți europarlamentarii, indiferent de grup, în cadrul comisiilor”, a spus eurodeputatul.

Totodată, întrebat și dacă se poate comunica cu Monica  Macovei, Doru Frunzulică a precizat că ” este foarte greu de comunicat cu domnia sa”.

Nu, în general cred că este foarte greu de comunicat cu domnia sa. Eu nu fac parte dintr-o comisie comună cu dânsa. Mi-aduc aminte că am fost doar singurul europarlamentar care a fost membru al Comisiei Speciale privind terorismul, care a funcționat un an și trei luni, s-a terminat cu o rezoluție importantă, un raport și o rezoluție pe această temă a Parlamentului European, unde dânsa era supleant în această comisie, dar sincer eu nu prea am văzut-o la comisia respectivă, probabil are alte priorități.

A fost un raport important privind prevenirea și combaterea terorismului. După cum vedeți, în ultimii ani, în Europa, mai ales în 2014 au fost foarte multe atacuri teroriste” a mai spus invitatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *