Chiar dacă multe persoane privesc această problemă ca pe un mit sau ca pe ceva imposibil, psihologii susţin că dependenţa de muncă există şi poate fi destul de periculoasă.
Conform specialiştilor, cei care se confruntă cu această afecţiune pot ajunge în punctul în care să dezvolte anxietate şi depresie.
Rezultatele bune de la serviciu pot fi umbrite de alte pierderi importante
Conform psihologilor, unele persoane se pot confrunta, la un moment dat, cu această problemă. Chiar dacă pare ceva ce conduce doar la rezultate bune pe plan profesional, această dependență poate afecta, destul de mult, viata de familie sau pe plan social.
,,Există persoane care ajung să fie dependente de muncă, de ceea ce fac. Acest lucru se poate transforma în ceva distructiv, deoarece acea persoană nu mai acordă atenție familiei, prietenilor sau celor din jur, munca va ocupa primul loc. Totodată, acest lucru poate cauza stres și poate conduce la epuizare. Este important să știm să lăsăm toate aspectele legate de muncă la birou, sa nu luăm grijile cu noi acasă”, a precizat Andreea Diaconu, psiholog clinician.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News