PSnews

Opinii

Cât de prost să fii, încât să organizezi CExN-ul PSD tocmai la Herculane? BONUS: recomandare de film

Mi-a stat bucătura-n gât zilele trecute, când am aflat că PSD-ul își organizează Comitetul Executiv Național (CExN) fix la Băile Herculane. N-am știut ce să fac mai întâi: să râd sau să-mi trag palme? Nu de alta, dar iată câteva imagini actuale de la stațiunea care cândva era Karlovy Vary-ul României și perla stațiunilor balneare de la noi:

Image result for herculane paragina

(foto: Sandrinio.ro)

Image result for herculane paragina

(foto: Transilvaniareporter.ro)

Image result for herculane paragina

(foto: Businesscover.ro)

Vasăzică tu, partid măcinat de scandaluri interne, cu DNA-ul pe cap, avându-l drept lider pe unul a cărui metafizică nu merge mai departe de o îmbogățire pe banii statului (toată viața fiind bugetar), cu un premier suspectat de plagiat și de securism, în loc să dai semnale de unitate și mai ales de trăinicie, te apuci și faci CEx într-o văgăună? Vai de capul tău de partid! Și mai ales vai de capul vostru de consilieri care n-ați fost în stare măcar să-l trageți de mânecă pe Liviu Dragnea, dacă nu să-i băgați mințile-n cap!

Dar nesimțirea cea mai mare a lui Liviu Dragnea a fost când, la sfârșitul conferinței de presă de după CExN, baronul de Teleorman a rostit următoarele cuvinte, care în mod normal ar fi trebuit să se transforme într-un aspirator de flegme (desigur: discursive) din partea celor care nu se reped să-i pupe papucul:

„Filmaţi cât puteţi din Herculane, să vadă mulţi români cum a ajuns staţiunea asta, din păcate!”

Ș-atunci l-a-ntrebat o jurnalistă: „Dar chiar: cum v-ați simțit? Nu era dezolantă priveliștea, în paragină?”

„Ba da”, a răspuns Dragnea sec, apoi a tăiat-o. (Puteți vedea mai jos secvența, în ultimele 16 secunde ale înregistrării.)

Cât de nesimțit să fii, bă, băiatule, în condițiile în care tu ai fost ministrul Dezvoltării regionale timp de doi ani și jumătate (2012-2014), iar din ianuarie 2017 conduci efectiv Guvernul? Cât te-ar fi costat ca, în loc s-aduni porcoiul ăla de avere și să-ți îmbuibi oamenii cu funcții grase la stat, să pui dracului mâna și să aloci niște fonduri mai mari pentru Băile Herculane? Știu, știu: baronul de Caraș-Severin a fost până mai alaltăieri PDL-istul Sorin Frunzăverde. Ei bine, ce să vezi: Frunzăverde nu mai este președintele consiliului județean din aprilie 2016! Iar pe vremea tehnocraților nu te-am auzit să-l tragi de mânecă pe partenerul tău de tenis Vasile Dîncu. Acum stai și te smiorcăi!

Dar gata cu asta, că nu vreau să-mi plesnească vena!

Tot când am aflat de organizarea CExN-ului la Herculane, mi s-a umplut fața de ditamai rânjetul, amintindu-mi că aceeași stațiune a fost în prima jumătate a anilor ’80 locul unde regizorul Mircea Daneliuc a filmat „Glissando”, o peliculă pe care o puteți privi mai jos.

Și m-am gândit că pur și simplu de ce ți-e scris nu scapi. „Glissando” este un obsedant film despre dictatură, trișări (și la cărți, și în dragoste), nebunie (oho! multă nebunie) și decrepitudine. Așa că mi-a venit să râd, gândindu-mă că PSD-iștii s-au dus în locul unde maestrul Daneliuc turnase un film parcă despre ei, cu trei decenii înainte ca toate apucăturile pe care vi le-am enumerat mai sus să se materializeze în partidul care, la halul în care arată acum, i-ar face pe Sergiu Cunescu și pe Constantin Titel Petrescu să se răsucească în morminte. De altfel, Cunescu a murit neîmpăcat că al său Partid Social-Democrat Român (PSDR – urmașul formațiunii interbelice) fusese acaparat de către Partidul Democrației Sociale din România (PDSR) al lui Ion Iliescu.

Vi se pare că vorbesc prostii, invocând subiectele din „Glissando”? Păi, haideți să facem inventarul:

  • Nu există dictatură în PSD? Nu vă spun nimic cazurile Sorin Grindeanu, Mihai Chirica și Cătălin Ivan?
  • Nu trișează PSD-iștii când ne pomenim cu ei trântind câte o măsură NEcuprinsă în programul de guvernare?
  • Nu arată viziunea lor fiscal-bugetară ca delirul unui pacient de la spitalul de glumeți?
  • Nu dă retorica PSD-istă impresia de decrepitudine, în condițiile în care, de fiecare dată când le pui în față oglinda scandalurilor interne, oamenii lui Liviu Dragnea îți bagă pe gât programul de guvernare?

Așa e, PSD-iștilor, când te bagi slugă la dârloagă și când nu ai nicio greață privindu-te în oglindă și știind că trebuie să-i dai „sărut mâna” unuia cu nenumărate clase sub tine, care nu știe altceva decât să înoate prin vistieria statului! De altfel, despre condiția umană și politică a lui Dragnea am scris pe larg AICI.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Iulian IORDACHE

    18 decembrie 2017, 23:06 la 23:06

    Valentin,nota 10!Pentru articol si pentru ca ai ajuns si in acest colt de pagina.Loc cu mare vizibilitate.Obiectivul urmator,sa fie ,o emisiune tv.,ca moderator.Ne vom numara printre cei care te urmaresc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi