Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cât de realistă e renegocierea PNRR. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Putem redistribui sumele necheltuite, în special de la consultanță

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat la ”Puterea Știrilor”, directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Dumitru Nancu, a declarat că e foarte dificilă o renegociere a PNRR-ului cu Comisia Europeană, însă se pot redistribui anumite sume de bani, în special cele destinate consultanței. De asemenea, Nancu a precizat că actuala coaliție de guvernare are în plan să mute creditarea IMM-urilor de pe bugetul statului pe bugetul UE. ”Trebuie să ajungem să finanțăm aceste proiecte al IMM-urilor din fonduri europene, să dezangajăm bugetul de stat”, a spus directorul FNGCIMM.

”România și-a asumat 508 milestones, ținte, iar lucrurile de data aceasta sunt foarte clare, dacă nu faci reforma respectivă nu primești banii. În momentul în care ne aflăm acum, cu un deficit excesiv, e foarte greu să mai renegociezi ceva.

Dar, ce se poate întâmpla, și am văzut că liderii noii coaliții au transmis, putem redistribui sumele necheltuite, și am văzut că sunt prevăzute sume foarte mari pentru consultanță, de exemplu.

România va primi până la sfîrșitul anului 3,8 miliarde de euro. Dau un exemplu, să zicem că pentru un milestone au prevăzut un buget de 1 milion de euro. dacă reușim să-l îndeplinim cu 800.000, restul de 200.000 se poate redistribui. Sunt foarte mulți bani pe consultanță pe care eu cred că nu ai cum să-i consumi, iar acei bani pot fi realocați”, a precizat Dumitru Nancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *