Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cât de sigur este metroul bucureștean în contextul infecției cu coronavirus. În ce condiții s-ar putea închide

facebook metrorex

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a precizat că „orice spațiu închis, cu aglomerație, este potențial zonă în care se poate transmite orice infecție respiratorie”.

Potrivit fostului ministru, România nu se află în situația de a închide toate mijloacele de transport în comun. „Închiderea mijloacelor de transport în comun și paralizarea unui oraș întreg, cum este Bucureștiul, este o măsură extremă care nu trebuie luată în momentul de față”, spune acesta.

Bodog atrage atenția că metroul bucureștean s-ar putea închide doar dacă epidemia de coronavirus se va extinde foarte mult.

„Orice spațiu închis, cu aglomerație, este potențial zonă în care se poate transmite orice infecție respiratorie. Știți foarte bine că la fel de periculos este să dai mâna cu cineva care este bolnav, sau să atingi un obiect care a fost atins de un bolnav. Pe suprafețe virusul trăiește cam 4 ore, iar în aer cam 30 de minute. 

Acum nu putem să închidem toate mijloacele de transport în comun pentru că nu suntem în momentul de față în această situație. Nu paralizăm orașele pentru că există un potențial risc de a se transmite, însă, este important în momentul de față ca orice potențial îmbolnăvit să fie izolat la domiciliu.

În această perioadă o să vedeți foarte multe păreri. Epidemiologii susțin că inclusiv măsura de închidere a școlilor poate să fie o măsură oarecum excesivă, însă dacă această măsură este dublată de măsura pe care urmează să o luăm cu privire la posibilitatea unui părinte de a rămâne acasă cu copilul, eu cred că este o măsură bună.

Închiderea mijloacelor de transport în comun și paralizarea unui oraș întreg, cum este Bucureștiul, este o măsură extremă care nu trebuie luată în momentul de față. Ea va fi, probabil, luată dacă epidemia se va extinde foarte mult”, a declarat fostul ministru al Sănătății, la Puterea Știrilor.

Declarația senatorului vine în contextul în care europarlamentarul Traian Băsescu, fost președinte al României, a susținut, luni, într-o declarație la postul Digi24, că o măsură necesară pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în România ar fi închiderea metroului din București.

„O să spun un lucru care o să scoată pe toată lumea din sărite: aș închide metroul! Deplasările să se facă individual, fiecare cu mașinuța lui, cu o trotinetă electrică. Metroul e locul ideal de transmitere a virusului”, a declarat, luni, fostul șef al statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *