Cât durează minivacanţa de Paşte în 2024. Suntem în fruntea Europei la zile libere

Pastele
Sursa foto: Facebook - Resurrection United Methodist Church

Anul acesta de Paştele ortodox, românii se vor bucura de o minivacanţă de şase zile. 

Pentru că data la care creştinii ortodocşi sărbătoresc Paştele nu este una fixă, ziua în care pică poate variara cu aproximativ două săptămâni de la an la an.

În 2024, Învierea Domnului se sărbătoreşte în data de 5 mai, în aceeaşi săptămână cu 1 Mai, zi liberă de la stat, aşa încât s-a făcut „o punte” între cele două sărbători după ce Guvernul a decis ca bugetarii să aibă liber şi pe data de 2 mai.

În felul acesta, cei care lucrează la stat vor avea o minivacanța de Paște de şase zile, începând cu 1 mai, de Ziua Muncii, până pe 6 mai, când e sărbătorită a doua zi de Paște.

Vacanța pentru elevi

În ceea ce priveşte elevii, Ministerul Educației a stabilit că aceştia vor avea vacanța de Paște în perioada 27 aprilie – 7 mai. Asta înseamnă că elevii vor avea 10 zile libere în vacanța de Paște.

Modulul 5 an anului şcolar va începe în data de 8 mai şi se va desfăşura pe o durată de aproximativ o lună și jumătate, până pe 22 iunie, când copiii vor intra în vacanța de vară.

Zile libere pentru bugetari în 2024

Potrivit Guvernului, anul acesta românii vor avea în total 20 de zile libere nelucrătoare, însă doar 13 zile sunt în cursul săptămânii, restul fiind în zile de sâmbătă sau duminică.

Din acestea au mai rămas 1 mai (miercuri – Ziua Muncii), 3 mai (Vinerea Mare), 6 mai (luni – a doua zi de Paşte), 24 iunie (luni – a doua zi de Rusalii), 15 august (joi – Sfânta Maria), 25 şi 26 decembrie (miercuri şi joi – prima şi a doua zi de Crăciun).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL