Cât durează să vinzi un apartament în funcție de zona în care se află

proprietate imobiliară
Sursa foto: Unsplash

Perioada de vânzare a unei locuință depinde de mai mulți factori, iar ea variază în funcție de zonă în care se află apartamentul pe care vreți să îl înstrăinați. Nu vă faceți planuri că lucrurile se rezolva peste noapte pentru că nu este așa.

Cele mai recente date arată că proprietarii și dezvoltatorii imobiliari din Cluj Napoca au cel mai mult de așteptat până când reușesc să își vândă locuința. Cumpărătorii apar în medie după 3-4 luni de la postarea anunțului, iar acest lucru pare să fie constant din 2020 și până astăzi.

Și în Timișoare sunt schimbări în ceea ce privește vânzarea de imobile. Datele arate că la începutul anului trecut un apartament se vindea în medie după 56 de zile de la postarea anunțului, însă spre finalul anului perioada s-a majorat și un vânzător își găsește client în medie după 69 de zile. Asta înseamnă o creștere cu peste 23 de procente a timpului de așteptare, semn că timișorenii analizează mai mult ofertele din piața până când iau o decizie finala.

Nici în Moldova lucrurile nu stau mai bine. În ultimii ani proprietarii de locuințe au învățat să aibă răbdare. Dacă în 2020 un apartament se vindea după 47 de zile, anul trecut aceasta cifra a ajuns la 68 de zile, adică o creștere a timpului de așteptare cu 44%.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: