Cât este taxa pentru turiștii care vor să viziteze Veneția. Scopul este reducerea turismului excesiv

Veneţia
Sursa foto: Rebe Adelaida on Unsplash

Mare atenție dacă plănuiți să vizitați Veneția în perioada următoare. Turiștii care nu sunt cazați în orașul lagună trebuie să plătească o taxă de cinci euro dacă vin într-o vizită de o zi.

Măsura – parte a unui proiect pilot – nu îi mulțumește pe localnici. Oamenii au cerut în stradă primăriei un plan eficient și de anvergură care să salveze Veneția de turismul excesiv.

Angajații municipalității au ieșit pe străzi și în piațete să verifice dacă turiștii au plătit taxa de cinci euro. De ieri este obligatorie pentru a vizita Veneția, dacă nu te-ai cazat în oraș.

Peste tot sunt panouri cu informații despre plata online, iar la principalele puncte de intrare sunt instalate aparate unde se poate achita taxa și fizic. Cei care locuiesc sau muncesc în oraș sunt, desiguri, scutiți. Pe vizitatori noua măsură nu pare să-i incomodeze în vreun fel.

Turist: „Am plătit biletul de cinci euro de persoană. A fost ușor”.

Turist: „Am completat formularul. Mi-a luat câteva minute, dar a fost în regulă”.

Municipalitatea spune că va folosi banii strânși pentru a reduce taxele de salubrizare și pentru a finanța măsurile de protecție a mediului.

Localnicii sunt însă nemulțumiți și spun că taxa nu va salva orașul de turismul excesiv.

Localnic: „Veneția nu e parc natural, nu e muzeu, nu e Pompeii”.

Localnic: „Putem salva Veneția oferindu-le localnicilor locuințe, repopulând orașul. Taxa va diminua turismul de o zi, dar nu va diminua fluxurile uriașe de turiști care vin din Est, din China, din Statele Unite”.

Localnic: „Când ies din casă dau peste trei, dacă nu patru petreceri de burlăcie. Sun la poliție, dar mi se spune că oamenii nu fac nimic rău. Dar se îmbată, petrec până târziu, lasă gunoi pe alei. Nu se face niciun fel de control”.

Reprezentanții primăriei spun că taxa e menită să reducă numărul turiștilor în weekend-uri și pe timpul verii, când orașul e sufocat de vizitatori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL