Skip to content
Politică

Cât mai muncește românul într-un an? Șeful CCIR: Minivacanţele ne-au mâncat ficaţii!

psnews.ro
" "

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la desele minivacanțe aflate la dispoziția angajaților autohtoni, punând în legătură acest fenomen cu faptul că România ocupă penultimul loc din Uniunea Europeană în materie de productivitate.

Ideea a fost exprimată vineri într-un interviu acordat DCnews, unde oficialul a argumentat că desele minivacanțe influențează nivelul veniturilor obținute de către salariații din țara noastră.

" "
" "

„Minivacanţele ne-au mâncat ficaţii. Cel puţin de la 1 Mai încoace, această fragmentare cu aceste minivacanţe… Eu am venit dintr-o companie în care (n.r. – plecau în concediu) în iulie jumătate din companie, în august – cealaltă jumătate. Punct. Dar în timpul anului îţi vedeai de treabă. Nu mai exista o fragmentare a activităţii decât, Doamne fereşte, în cazuri speciale, personale. […] Şi ne mai mirăm de faptul că suntem pe penultimul loc la productivitatea muncii pe care ni-l spune Eurostat. 

Dacă ne urcăm acum în maşină şi mergem la un şantier public ce vedem: e unul care sapă ceva şi alţi patru inşi care sunt pe telefoane. Adică muncitorul român trebuie să înţeleagă că nu are cum să ia bani ca în Vest. Noi am mai dat nişte cifre: profitul brut în România e de 8,2%, deci nu se fac mari profituri”, a comentat Daraban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *