Cât ne vor costa alegerile prezidențiale din acest an

Bugetul și cheltuielile pentru organizarea alegerilor prezidențiale ale acestui an au fost stabilite, informează Autoritatea Electorală Permanentă.

Guvernul a aprobat deja în luna august bugetul pentru alegerile prezidențiale, în valoare de 192,4 milioane de lei.

Cei de la AEP susține că din acești bani vor fi asigurate sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor pentru dotarea și funcționarea Biroului Electoral Central, dar și toate celelalte cheltuieli necesare activităților de instruire și informare a membrilor birourilor electorale și a celorlalți participanți la procesul electoral.

Această suma alocată MAI va fi folosită pentru acoperirea cheltuielilor pentru tipărirea buletinelor de vot de către Regia Autonomă „Monitorul Oficial”, pentru confecționarea ștampilelor cu mențiunea „VOTAT” de către Regia Autonomă „Monetăria Statului” și a timbrelor autocolante, și pentru acoperirea celorlalte cheltuieli ale structurilor MAI implicate în desfășurarea scrutinului.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în data de 2 noiembrie, iar turul doi în data de 16 noiembrie. Actualului președinte al României îi va expira mandatul în data de 21 decembrie a.c.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL