Cât va costa repararea podului Kerci din Crimeea după ultimul atac

Podul Kerci
Sursa foto: Visegrad 24

Lucrările de reparaţie la podul Kerci, care leagă peninsula ucraineană Crimeea anexată de Rusia continentală, după atacul de luni, vor costa aproximativ 1,3 miliarde de ruble (aproximativ 14 milioane de dolari), potrivit guvernului rus, transmite EFE.

„În momentul de faţă, luăm în considerare cifra de 1,3 miliarde de ruble”, a declarat vicepremierul rus Marat Husnulin, citat marţi de agenţia TASS.

Această cifră nu este cea definitivă deoarece costul lucrărilor poate creşte în funcţie de construcţiile metalice folosite la restaurare, potrivit lui Husnulin.

Vicepremierul rus a anunţat luni reluarea parţială a circulaţiei auto pe pod, dar a subliniat că structura va fi reparată complet nu mai devreme de noiembrie, notează Agerpres.

Totodată, Husnulin a dat asigurări că atacul cu două drone marine pe care Rusia le atribuie Ucrainei nu a avariat stâlpii podului.

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin a descris atacul asupra podului din Crimeea drept un „atac terorist” al „regimului ucrainean” şi a promis că Rusia va răspunde „fără greş” Kievului.

Este al doilea atac împotriva infrastructurii de 19 kilometri, inaugurată în mai 2018 şi care este alcătuită dintr-o structură duală, auto şi feroviară.

În octombrie anul trecut, un camion încărcat cu explozibili a explodat pe pod, ucigând cinci persoane.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL