Skip to content
Societate

Cât vor costa zborurile cu avionul și când vor fi reluate cursele low-cost

facebook
" "

Încă de la debutul crizei, din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, companiile aeriene au cerut sprijin din partea guvernelor, deoarece au înregistrat rapid scăderi abrupte pe bursele europene imediat după reducerea puternică a capacității de zbor.

Fiind obligate să vândă mai puține bilete pentru a păstra normele de distanțare socială în aeronavă, companiile se văd în situația de a crește brusc prețurile. Pentru a atinge limita de profitabilitate, tarifele ar trebui majorate dramatic faţă de 2019, între 43% şi 54%, în funcţie de regiune.

" "
" "

Impunerea măsurilor de distanţare socială în aeronave ar schimba fundamental economia aviaţiei, prin reducerea factorului de încărcare la maximum 62%, acesta fiind cu mult sub cel al limitei de profitabilitate a industriei, respectiv de 77%. Un loc distanță între doi pasageri nu va oferi o separare de 1 – 2m, așa cum recomandă autoritățile, lățimea medie a scaunului fiind mai mică de 50 cm, dar dacă măsură va fi compensată prin creşterea tarifelor, epoca călătoriilor accesibile va lua sfârşit, declarau reprezentanții Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA). În egală măsură, în cazul în care companiile aeriene nu pot recupera costurile prin creşterea tarifelor, vor falimenta.

Întreaga industrie aeronautică a fost nevoită să se adapteze unui mediu complet diferit de operare determinat de oprirea bruscă a zborurilor, închiderea graniţelor şi impunerea unor măsuri de distanţare socială fără precedent. Zborurile se vor desfăşura cu măsuri sporite de siguranţă, inclusiv asigurarea distanţării sociale la check-in, îmbarcare şi debarcare, purtarea obligatorie a măştii de protecţie în aeroport şi în aeronavă şi verificarea temperaturii pasagerilor la îmbarcare. Companiile recomandă sosirea în aeroport cu cel puţin 3 ore înaintea orei programate pentru decolare, pentru a realiza în timp util toate formalităţile de check in, verificare a bagajelor de mână şi a documentelor de călătorie.

Din iulie, mai mulți operatori low-cost din România vor relua zborurile

RyanAir a anunțat că reia zborurile dinspre România de la data de 1 iulie: București – Roma; București – Timișoara; București – Madrid; București – Bristol; București – Londra Stansted; București – Londra Southend; București – Edinburgh; Cluj – Londra Southend; Timișoara -Bergamo.

Blue Air va relua cursele tot de la 1 iulie, în mod etapizat, după un program corelat cu reglementările privitoare la mobilitate implementate la nivel european. Destinaţiile acoperite, pe măsură ce se ridică restricţiile, vor fi Belgia (Bruxelles), Cipru (Larnaca), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Franţa (Paris, Nisa, Lyon), Germania (Koln, Hamburg, Munchen, Stuttgart), Irlanda (Dublin), Israel (Tel Aviv), Italia (Roma, Florenta, Milano, Torino, Napoli), Marea Britanie (Londra, Liverpool), Norvegia (Oslo), Spania (Palma de Mallorca, Valencia, Malaga) şi Suedia (Stockholm).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *