Skip to content
Politică

Cătălin Avramescu (PMP): Socialiștii au intoxicat viața publică din România. E timpul să le spunem stop!

reut.eu

Profesorul și filosoful Cătălin Avramescu a declarat luni seară, pentru B1 TV, că socialiștii, indiferent ce nume au purtat, „au intoxicat viața publică”, iar acum e momentul ca românii să le spună ”stop!”. Candidatul PMP Diaspora la Senat a mai afirmat că, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, vom avea un Guvern de Dreapta, dar acesta trebuie să dispună de o majoritate parlamentară solidă, căci va avea de luptat cu un întreg sistem. Avramescu a mai precizat că, în opinia sa, românii nu mai doresc stilul de guvernare iresponsabil și antinațional al PSD.

Cătălin Avramescu: Socialiștii au intoxicat viața publică din România

Avramescu a susținut că socialiștii, indiferent cum s-au numit de-a lungul anilor, au intoxicat viața publică din țara noastră și, de altfel, la protestul Diasporei din 10 august 2018, românii din străinătate, alături de cei de acasă au cerut „încheierea acestei pagini nefaste din istoria României”.

„Socialiștii, că s-au numit FSN, PSD, PCR înainte, au intoxicat viața publică din România încă din momentul în care regimul sovietic și-a pus în România marionetele sale, din 1946 – 1947, sub diferite forme: Patidul Muncitoresc Român, Partidul Comunist Român, FSP, PSD… Acești oameni au distrus România. E timpul să le spunem stop! Și Diaspora, la 10 august 2018, când a convocat mitingul din Piața Victoriei, la care au venit foarte mulți, sute de mii de bucureșteni – apropo, ce se întâmplă cu ancheta în acest caz? – Diaspora atunci a cerut, alături de milioane de români, încheierea acestei pagini nefaste din istoria României”, a declarat profesorul Cătălin Avramescu, pentru B1 TV.

Cătălin Avramescu: Noul Guvern se va lupta cu un sistem întreg

Candidatul PMP a mai afirmat că, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, va fi nevoie de o majoritate parlamentară de Dreapta largă, deoarece viitorul Guvern va avea de luptat cu un întreg sistem.

„Într-adevăr, după aceste alegeri vom avea, într-un fel sau altul, o majoritate de Dreapta. Eu îmi doresc, vă spun sincer, o majoritate largă de Dreapta și motivul principal e următorul: Guvernul care va veni nu va avea de votat două – trei legi, nu va avea de făcut o numire – două prin două – trei instituții, ci se va lupta cu un sistem întreg, cu o Curte Constituțională profund coruptă, moralmente vorbind, corupție în sens politic, în sens moral – ceea ce au făcut ei la adresa Constituției e o batjocură în regim continuat – avem de-a face cu tot felul de instituții, autoritățile locale sunt în bună măsură în mână PSD. Sunt pentru că PSD are un electorat captiv, ei au infiltrat practic toate instituțiile de la CNA, la tot felul de companii de stat”.

„Deci românii au de făcut o alegere pentru următorii patru ani: vor să continue așa cum au continuat ani de zile aceste guverne PSD, să numească analfabeți, să numească incompetenți… Eu cred că majoritatea românilor, și se vede pe sondaje, nu mai doresc ca acest stil de guvernare iresponsabil și antinațional să continue”, a mai declarat Cătălin Avramescu, pentru B1 TV.

Cătălin Avramescu, fost șef al Cancelariei Prezidențiale și fost ambasador, profesor și filozof, deschide lista PMP Diaspora la Senat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *