Skip to content
Iași Știri locale

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iaşi, și-a dat demisia

Facebook

Directorul aeroportului Iaşi, Cătălin Bulgariu, şi-a dat demisia din funcţie, fără însă a preciza motivele pentru care a recurs la acest gest.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că a primit la sfârşitul săptămânii trecute cererea de demisie a şefului aeroportului ieşean, Cătălin Bulgariu.

Documentul este scris de mână, iar Bulgariu nu precizează motivele pentru care a recurs la acest gest.

“Demisia am primit-o sâmbătă. Au fost două zile în care am tot discutat cu specialişti din domeniul aviaţiei, dar şi cu oameni din Consiliul de Administraţie de la aeroport. Demisia este un act unilateral. La aeroport, lucrurile nu merg în ritmul pe care ni-l dorim. Creşterea numărului de pasageri a fost inerţială, iar dezvoltarea aeroportului ar trebui să se facă într-un ritm accelerat“, a afirmat preşedintele CJ Iaşi Maricel Popa.

El a spus că urmează ca membrii Consiliului de Administraţie de la aeroport să decidă în scurt timp numele noului director interimar al aerogării ieşene.

Cătălin Bulgariu nu a putut fi contactat pentru a explica motivele demisiei sale.

El a câştigat în 2018 concursul pentru postul de director al aeroportului ieşean, fiind susţinut la acea vreme de conducerea CJ Iaşi.

Deputatul independent Marius Bodea, fost director al aeroportului din Iaşi, a declarat că demisia lui Cătălin Bulgariu de la şefia aerogării ar fi trebuit să aibă loc mai repede, acuzând lipsa de performanţă a acestuia.

“Este incredibil ce s-a întâmplat la aeroport în ultimii ani. Credeam că proiectul aeroportului nu poate fi alterat, dar constatăm că a fost pus pe butuci. Nu găsesc nici un plus acolo, sunt nerealizări pe linie. Investiţiile au fost blocate sau întârziate. A fost un dezastru şi în privinţa gestionării relaţiilor cu firmele aeriene. S-au pierdut nouă curse externe ale Tarom, şase rute ale BlueAir au fost închise, iar Wizz Air a renunţat la deschiderea unor rute pe care le anunţase iniţial“, a spus Marius Bodea.

Fostul director al aeroportului mai spune că actuala echipă de conducere a umflat artificial profitul aeroportului şi a denaturat rezultatele financiare, doar pentru a beneficia de bonusurile uriaşe acordate directorilor şi membrilor consiliului de administraţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *