Cătălin Cherecheş a fost arestat de magistraţii din Germania și încarcerat în penitenciarul din Augsburg-Gablingen

Sursă foto: Facebook / Cătălin Cherecheș

Primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheş, reţinut de poliţiştii din Germania, a fost prezentat, miercuri, magistraţilor, care au decis încarcerarea imediată. Astfel, Cherecheş a fost transportat la penitenciarul din Augsburg-Gablingen. Deocamdată, autorităţile germane nu pot estima cât va dura procedura de extrădare.

Surse judiciare au transmis, pentru News.ro, că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prezentat, miercuri, la ora 15.00, judecătorului, care a decis încarcerarea imediată a acestuia.

”Imediat după decizie, Cherecheş a fost transportat şi încarcerat în penitenciarul din Augsburg-Gablingen, situat la adresa Am Fliegerhorst 1, 86456 Gablingen”, au transmis sursele citate.

Potrivit acestora, autorităţile din Germania aveau informaţii, încă din 27 decembrie, că Cherecheş s-ar afla în zona metropolitană a oraşului München.

Prin urmare, Procuratura Generală din München a dispus măsuri de supraveghere şi de monitorizare a telecomunicaţiilor, în urma cărora, la 28 noiembrie 2023, a fost stabilit locul unde se află suspectul, iar în jurul orei 18:30 a avut loc o arestare în zona gării centrale din Augsburg.

Decizia extrădării va fi luată de Tribunalul Regional Superior din München, la solicitarea Parchetului General din München.

”Durata procedurii de extrădare nu poate fi încă evaluată. Aceasta depinde, de asemenea, în mare măsură de faptul dacă persoana urmărită penal este de acord cu aşa-numita extrădare simplificată”, au transmis autorităţile germane.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, că fugarul Cătălin Cherecheş poate fi adus în 10 zile în ţară, dacă consimte la predare, potrivit deciziei cadru, în al doilea scenariu, în care refuză, termenul fiind de 60 de zile.

Ea a precizat că decizia de predare nu aparţine statului român, pentru că nu avem voie să exercităm imixtiuni asupra justiţiei din Germania, ci aparţine exclusiv instanţei din Germania pe teritoriul căreia a fost găsit fugarul.

Gorghiu a mai spus că Germania se află pe locul doi cu privire la numărul de persoane predate în România, după Marea Britanie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: