Cătălin Cherecheș ar fi fugit din țară. Primarul din Baia Mare, dat în urmărire

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

De negăsit după ce vineri dimineață a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, primarul din Baia Mare – Cătălin Cherecheș – ar fi fugit din țară – spun surse pentru EFM. Cherecheș a fost dat în urmărire, după ce oamenii legii nu l-au găsit la domiciliu atunci când s-au prezentat pentru a pune în executare mandatul emis de instanță. Primarul dispărut se afla sub control judiciar impus încă din 29 septembrie tocmai pentru a preîntâmpina o eventuală fugă la aflarea sentinței.

Avocatul edilului condamnat, Răzvan Doseanu, susține că dispariția lui Cherecheș nu e un lucru bun, fiindcă îi îngreunează acestuia apărarea. În cursul zilei, viceprimarul din Baia Mare, Doru Dăncuș, a declarat că atunci când a ajuns la birou edilul nu se afla în clădire. În jurul orei 03:00, dimineața, Cătălin Cherecheș a făcut un live de 7 minute pe pagina sa de Facebook, timp în care a afirmat că fost acuzat pe nedrept și că a pierdut 10 ani din viață din cauza acestui proces.

„Mi s-au furat zece ani din viață. Nu s-a luat în calcul că vreau și eu să-mi fac o familie. Cel de sus sunt sigur că azi – de acest lucru sunt singur, nu de instanță, ci de Dumnezeu – că m-a binecuvântat și crede în corectitudinea mea”, a spus Cătălin Cherecheș în filmarea postată pe Facebook.

IPJ Maramureș a transmis că primarul de Baia Mare și-a respectat obligațiile impuse de măsura controlului judiciar sub care se afla pentru a preîntâmpina o eventuală fugă la aflarea sentinței.

De la sfârșitul lunii septembrie, Cherecheș s-a prezentat în fața polițiștilor de două ori pe săptămână, ultima oară luni, pe 20 noiembrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: