Cătălin Cherecheș, la mâna Înaltei Curți. Ce se întâmplă dacă va fi admisă strămutarea dosarului pentru luare de mită

Sursa foto: Facebook

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă astăzi cererea de strămutare a dosarului fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Solicitarea a fost depusă înainte de sentinţa dată de Curtea de Apel Cluj.

Dacă această cerere de strămutare va fi admisă, automat va fi desființată condamnarea primită, iar dosarul se rejudecă în apel.

Apărătorii primarului Cătălin Cherecheş au formulat această cerere după ce judecătoarea, care în cele din urmă l-a condamnat la închisoare, a cerut să fie retrasă din dosar, anunță Observator News . Magistratul a solicitat acest lucru după ce soacra lui Cherecheș a încercat să îi ofere 50.000 de euro mită pentru o sentinţă mai bună.

Deoarece cererea i-a fost respinsă, iar judecătoarea a rămas decident în dosar, avocaţii lui Cherecheş au cerut strămutarea dosarului. Termenul acestei strămutari a fost mutat pe 7 decembrie, însă între timp s-a dat sentinţa de 5 ani de închisoare.

Dacă strămutarea este acceptată de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, susține unul dintre apărătorii lui Cătălin Cherecheș, atunci sentinţa se anulează şi se rejudecă procesul în apel.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL