Skip to content
Politică

Cătălin Drulă rămâne să stingă lumina în USR. Partidul pierde și singurul primar din Teleorman

Inquam Photos / Octav Ganea

Singurul primar USR din Teleorman a plecat la PNL, iar anunțul a fost făcut miercuri de preşedintele organizaţiei judeţene PNL, Eugen Pîrvulescu, citat de Reporter24.ro.

„PNL Teleorman și-a mărit echipa cu un nou primar, în persoana lui Marius Stanciu, tânărul care a câștigat primăria Drăgănești de Vede în toamna anului 2020. Marius a fost singurul primar USR-PLUS din județul nostru, iar lupta nu a fost deloc ușoară, având în vedere cei 28 de ani de mandat ai contracandidatului. De astăzi, Partidul Național Liberal are în Teleorman 49 de primari, mai mult decât PSD, și nu ne vom opri aici!”, a spus Pîrvulescu.

”Îl asigur pe tânărul nostru edil de toată susținerea mea și a echipei PNL Teleorman pentru a duce la bun sfârșit ceea ce a promis comunității care i-a acordat votul de încredere”, a mai spus liderul liberal.

USR a pierdut și singurul primar din Buzău

USR a pierdut și singurul primar din judeţul Buzău. Primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, singurul edil USR din judeţul Buzău, s-a alăturat echipei PNL, afirmând însă că nu va semna, deocamdată, adeziunea şi nu va demisiona din formaţiunea din partea căreia a fost ales, pentru a nu îşi pierde mandatul.

„Încercăm să ne unim forţele pentru a crea o administraţie performantă. Avem destul de multe provocări la orizont în comuna Lopătari şi mă bucur că împreună cu echipa Partidului Naţional Liberal le vom ataca cu incisivitate, aşa cum am început deja. Eu sunt convins că în această mare echipă vom avea şi rezultatele dorite. Oamenii de aici, ca şi în celelalte comune din judeţ, au aşteptări, au nevoi care trebuie acoperite, nevoi pe care noi le ştim foarte bine şi ne propunem ca împreună să le acoperim în cât mai mare măsură. Sunt entuziasmat de această nouă echipă şi sunt convins că interesul nostru comun aici, la Lopătari, va fi indeplinit şi vom avea împreună rezultatele dorite de ambele părţi”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin.

El a afirmat că nu va semna încă o adeziune la PNL şi că nici nu îşi va da demisia din formaţiunea pe listele căruia a fost ales pentru a nu-şi pierde mandatul, considerând că are o datorie de onoare faţă de locuitorii comunei Lopătari pentru a transforma comuna într-un loc mai bun.

„Începând de astăzi, primarul Claudiu Constantin se alătură echipei Partidului Naţional Liberal Buzău, se alătură proiectului pe care noi îl avem aici, la Lopătari, şi consilierii nostri vor susţine proiectele primarului, proiecte benefice pentru comunitatea locală. Proiectul nostru vizează ca în 2024, în comuna Lopătari să avem primar liberal (….)”, a declarat, la rândul său, Gabriel Avrămescu, preşedintele PNL Buzău.

La rândul său, senatorul liberal Vlad Mircea Pufu a afirmat că această comună a făcut parte din proiectul liberal de la început, având potenţial turistic.

„Orice acţiune politică din administraţie, din Primărie, trebuie sa fie armonizată cu Consiliul Local, iar asta să se facă doar în beneficiul locuitorilor. Sunt foarte bucuros pentru că în comuna Lopătari vom încerca să creştem, de acum încolo, şi o organizaţie mult mai puternică, iar domnul primar cu siguranţă va sprijini, aşa cum şi noi îî vom sprijini proiectele dânsului. Totodată, vă asigur că toată expertiza pe care noi o avem în zona administrativă o vom pune la dispoziţia lui Claudiu, astfel încât comuna Lopătari, în doi ani, să arate aşa cum merită, iar locuitorii de aici să se bucure de comuna lor pentru că este o comună cu potenţial”, a declarat senatorul liberal Vlad Mircea Pufu.

Val de demisii din USR: 100 de membri au plecat din partid

USR se confruntă cu un val de demisii din partid, în ultima perioadă. Săptămânile trecute, 100 de membri USR anunțau că au demisionat din partid. „MULŢI ALŢI COLEGI ÎŞI VOR DA DEMISIA INDIVIDUAL SAU SE VOR RETRAGE DEFINITIV”, anunțau aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *