Skip to content
Politică

Cătălin Ivan despică deplasările lui Dragnea prin Moldova: Un veritabil turneu de adio

gandul.info

Europarlamentarul Cătălin Ivan analizează turneul lui Liviu Dragnea la organizațiile PSD-iste din Moldova, afirmând că pare a fi, mai repede, unul ”de adio” și nu de încercare de obținere a susținerii împotriva premierului Mihai Tudose.

Pe pagina personală de Facebook, Cătălin Ivan a afirmat că discursurile frumoase și laudelor împărțite între Liviu Dragnea și șefii de organizații locale social democrate sunt pregătite ”ca pe vremuri”, făcând referire la perioada de dinainte de decembrie 1989. Prelegerile ținute de șeful PSD sunt aceleași, despre cei ce fac rău României (inclusiv Niculae Bădălău, cel ce a depus scrisoare împotriva lui Dragnea la ultimul CExN, și premierul Mihai Tudose), însă nu mai trezesc susținerea liderilor de locale.

Astfel, din postarea europarlamentarului, înțelegem că cei la care încearcă Liviu Dragnea să apeleze în lupta anti-Tudose, sunt dispuși să se implice de partea șefului Camerei Deputaților doar în schimbul unor poziții înalte în Guvern.

Mai mult decât atât, Liviu Dragnea își conturează din ce în ce mai bine concluzia că nu va primi susținerea necesară pentru o nouă moțiune de cenzură, întrucât social democrații au învățat din ”momentul Sorin Grindeanu”, explică Cătălin Ivan în postarea de pe pagina personală de Facebook.

Redăm postarea integral a europarlamentarului Cătălin Ivan:

”Turneul lui Liviu Dragnea prin Moldova s-a transformat intr-un veritabil turneu de adio. Discursuri lacrimogene aranjate de liderii locali, declaratii din sala de apreciere, de sustinere si de condamnare a „tradatorilor” Badalau si Tudose, toate luarile de cuvant fiind pregatite cu grija, ca pe vremuri, de liderul local care stie mai bine ca oricine cum sa-si faca seful de la centru sa se simta bine si sa plece multumit. Din partea lui Liviu Dragnea, aceeasi placa despre multinationale, despre Soros, servicii, ambasade, statul paralel… practic despre toti cei care nu-l lasa sa faca bine Romaniei, despre cum nu va ceda, despre cat de nerecunoscatori sunt aceeasi doi, Badalau si Tudose, pe care el i-a facut oameni. Apoi, pentru ca niciun sprijin, nici chiar din partea celor fideli, nu mai vine astazi pentru Dragnea decat conditionat, incep cererile concrete din sala pe care liderul in dizgratie nu le mai poate refuza. Si uite asa, in cateva zile, se mai fac vreo zece secretari de stat si ministri. Concluzia amara cu care pleaca Liviu Dragnea de la toate aceste intalniri este insa aceea ca absolut nimeni nu va sustine daramarea guvernului Tudose. Dincolo de cuvintele frumoase, aranjate, interesate sau chiar si sincere pe alocuri, Dragnea se loveste de acelasi refuz. O noua motiune de cenzura este o iluzie. Nu se va ajunge acolo pentru ca PSD a invatat din momentul Sorin Grindeanu. O a doua greseala nu va mai exista. Liviu Dragnea si-a inceputul ultimul turneu prin organizatiile din tara ca presedinte al acestui partid, turneu pe care probabil nu-l va mai finaliza”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *