Skip to content
Politică

Cătălin Ivan, dezvăluiri despre relația cu Ponta: „L-am făcut șeful PSD”. Când a fost momentul rupturii

Europarlamentarul Cătălin Ivan, suspendat din PSD,  a acordat un interviu la Adevărul Live în care a vorbit despre relația sa cu Victor Ponta, care a evoluat de la susținere până la contestare.

Întrebat de când nu a mai vorbit cu Victor Ponta, Cătălin Ivan a răspuns că „nici în vremurile bune nu vorbeam prea mult”.

Fostul președinte al Organizației PSD Sector 1 a povestit și care era relația cu conducerea partidului în perioada în care era purtător de cuvânt al formațiunii. Cătălin Ivan relatează că a ajuns în această funcție fără să fie întrebat de nimeni și vorbea în numele partidului fără să fie informat de deciziile conducerii, luându-și informațiile din presă. De  asemenea, acesta susține că momentul rupturii de premier a survenit în 2013, la congres, când președintele PSD nu i-a mulțumit pentru ajutorul dat în campania pentru câștigarea conducerii formațiunii.

Din 2013, relaţia mea cu Victor Ponta nu mai este bună. În aprilie 2013, a fost congresul. În discursul său, Ponta a reluat lista celor care l-au ajutat să câştige şefia partidului. Singurul pe care nu l-a numit am fost eu. Nu m-am supărat. Eu nici nu aveam o relaţie cu el. Drumurile noastre s-au separat atunci când am simţit că entuziasmul pe care l-am avut amândoi pentru un proiect de reformare a partidului. Am ajuns purtător de cuvânt fără să mă întrebe nimeni. Probabil Victor Ponta m-a propus, dar fără să mă întrebe. I-aş fi spus că nu stau destul timp în Bucureşti ca să cunosc dedesubturile deciziilor care se iau. (…)

 M-a ajutat la notorietate, cumva. Am comunicat foarte mult, dar m-a dezavantajat pentru că trebuia să explic lucruri pe care nu le ştiam, să iau apărarea partidului când deciziile erau luate deloc transparent.. Niciunul din partid nu am ştiut de pactul de coabitare, de alianţa cu UDMR, despre negocierile pentru procurori, despre proiectul Roşia Montană. Niciodată nu am fost invitat la şedinţele USL. Nu ştiam ce se decide acolo. Am avut noroc de faptul că Ponta comunica foarte mult şi-mi luam informaţia de la televizor. Îl cunosc pe Victor Ponta din 2003. Dacă mă uit la Victor Ponta din 2014, s-a schimbat faţă de cel din 2010 cu 180 de grade. Ne-am luptat cu Geoană pentru că se ţinea de scaun, deşi pierduse prezidenţialele. Şi eu, şi Ponta îi spuneam că nu se poate. Iar Victor Ponta se află acum într-o situaţie trasă la indigo. Mircea Geoană nu şi-a omorât însă opoziţia. Şi eu l-am criticat atunci, şi Victor Ponta l-a criticat. Pe Victor Ponta nu-l poţi critica, Dacă îl critici pe Victor Ponta păţeşti ce am păţit şi păţesc eu”, susține Cătălin Ivan.

Acesta a adăugat că îi transmite lui Victor Ponta că aportul său a fost decisiv pentru câștigarea șefiei PSD de către actualul prim-ministru, iar relația sa cu primarul Iașiului s-a rupt definitiv de la acel moment.

„În 2010, l-am susţinut pe Victor Ponta, pentru că am crezut că va schimba modul de lucru în partid. L-am susţinut din convingere şi de atunci relaţia mea cu Gheorghe Nichita s-a rupt definitiv, pentru că din 54 de delegaţi de la Iaşi, 34 au votat cu Ponta, deşi Nichita l-a susţinut pe Geoană. Dacă el spune că el m-a făcut pe mine purtător de cuvânt, eu îi transmit că l-am făcut şeful PSD. A câştigat la limită. Faptul că am ieşit public împotriva lui Geoană…. Atunci Victor Ponta mi-a mulţumit. Dintr-o organizaţie total împotriva lui Ponta, două-treimi din voturi au fost pentru Ponta”, a punctat Cătălin Ivan.

 

3 comentarii la “Cătălin Ivan, dezvăluiri despre relația cu Ponta: „L-am făcut șeful PSD”. Când a fost momentul rupturii

  1. Pai si europarlamentar cine l-a facut pe domnul Ivan, pentru al doilea mandat ? Nu cumva Ponta, in calitatea lui de presedinte al PSD a aprobat lista ? Sau considera domnul Ivan ca plata a fost prea mica pentru un personaj atat de mare ca domnia sa ? Adica pentru presedintele de Organizatie din Sectorul I, unde PSD-ul nu a insemnat niciodata nimic…

  2. Mai Ivane ! Te-ai molipsit de la Geoana Prostanac ? Du-te dupa el la cacareaza aia ce el ii zice partid. Du-te repede, ce mai stai ! Nu te crede nimeni din ceea ce incerci sa …povestesti. Devii din ce in ce mai penibil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *