Skip to content
" "
Politică

Cătălin Ivan disecă scenariul Iohannis-UE: Nu stă el doar în înțelegerea cu Dragnea! EXCLUSIV

psnews.ro
" "

Europarlamentarul Cătălin Ivan a acordat luni după-amiază o declarație pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre scenariul propulsării lui Klaus Iohannis la șefia Consiliului European în 2019, după ce își va fi încheiat mandatul prezidențial.

CITIȚI ȘI: Informație de ULTIMĂ ORĂ: Iohannis, în cărți pentru poziția de președinte al Consiliului European

" "

Concret: eurodeputatul s-a arătat sceptic cu privire la acest scenariu, opinând că, dacă el ar fi real, Iohannis nu s-ar număra printre favoriții din cursa pentru conducerea Consiliului European, ci ar figura „pe o listă lungă cu multe alte nume”, în ciuda faptului că Jean-Claude Juncker (președintele Comisiei Europene) „i-a făcut acel cadou” lui Klaus Iohannis, stabilind Sibiul drept locul următorului Summit UE (9 mai 2019).

„Am auzit acest zvon, dar nu cred foarte mult în el, în primul rând pentru că se pot întâmpla foarte multe lucruri până atunci. Sunt multe alte lucruri care încă nu s-au decis la nivel european pentru alegerile din 2019. Acest scenariu deocamdată nu poate fi decât unul orientativ, de tatonare.

Este evidentă susținerea pe care Klaus Iohannis o are din partea Germaniei; este evident că Juncker i-a făcut practic cadou acel summit european de la Sibiu din 2019, tocmai pentru a-i crește șansele în alegerile prezidențiale de anul viitor. Nu pot să cred că, din toate orașele acestei țări, doar la Sibiu se putea face acel summit european.

În tot contextul ăsta, probabil că se discută și despre Klaus Iohannis, pe o listă lungă cu multe alte nume. N-aș putea să spun cât de serioasă e discuția asta, pentru că eu am auzit-o la Bruxelles doar pe surse, ca bârfă, a declarat Ivan pentru PSnews.ro.

În acest punct, i-am amintit lui Cătălin Ivan că el însuși a lansat ipoteza unui blat între Liviu Dragnea și Klaus Iohannis, întrebându-l dacă nu cumva acest blat ar putea avea drept consecință susținerea actualului președinte pentru fotoliul european. Cu toate acestea, Ivan a negat, reluând ideea că presupusul blat ar avea numai miză internă și creându-i lui Dragnea o imagine de politician „total nefrecventabil” la nivel european.

„Nu. Consecința blatului este faptul că, pe de o parte, Klaus Iohannis a girat preluarea întregii puteri în România de către Liviu Dragnea și i-a facilitat toți pașii, iar în același timp Liviu Dragnea se asigură că în alegerile de anul viitor PSD nu va avea un candidat cu șanse reale la președinția României. Și atunci câștigă amândoi. Alte discuții pe care le are Klaus Iohannis pentru viitor sigur că presupun și planul B, și planul C… Nu stă Klaus Iohannis, probabil, doar în înțelegerea cu Liviu Dragnea. Pe de altă parte, Liviu Dragnea la nivel european n-are cu ce să-l ajute pe Klaus Iohannis, pentru că Liviu Dragnea este total nefrecventabil pentru toți liderii europeni, a încheiat Cătălin Ivan.

" "

1 comentariu la “Cătălin Ivan disecă scenariul Iohannis-UE: Nu stă el doar în înțelegerea cu Dragnea! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *