Skip to content
Politică

Cătălin Ivan, fără menajamente despre frământările ce erodează UE EXCLUSIV

Situația Uniunii Europene este destul de dificilă în această perioadă, deoarece ieșirea Marii Britanii din alianța europeană continuă să macine liderii europeni, pe lângă acest eveniment se adaugă și alegerile prezidențiale din Franța care pun pe jar încrederea europenilor în construcția europeană. Ca și cum nu ar fi suficient, Turcia un partener strategic pentru Uniunea Europeană în urma referendumului din acest an pentru extinderea puterilor prezidențiale produce frământări la nivel european.

Redacția PSnews a luat legătura cu europarlamentarul din partea PSD, Cătălin Ivan pentru a clarifica direcția înspre care se îndreaptă construcția europeană, după toate aceste furtuni.

Cum afectează alegerea unui anumit candidat din Franța viitorul Uniunii Europene?

Este vorba despre îns[și construcția europeană și viitorul construcției Europene, dacă iese Emmanuel Macron avem măcar un lider proeuropean, deși alegerile din Franța arată falimentul patridelor tradiționale, nici stânga nici dreapta nu au reușit să-și impună candidatul. Măcar Macron este proeuropean și toți cei care credem în construcția europeană, sperăm ca acesta să câștige și are și cele mai mari șanse.”

Putem să ne așteptăm la un scor surpriză? A se vedea cazul alegerilor prezidențiale din SUA.

„Sper să nu avem totuși o surpriză ca în SUA, mai ales că nu sunt aceeleași condiții. Situația din SUA a dus la câștigarea alegerilor de către Donald Trump. E cu totul alta  agenda dezbaterilor electorale din Franța. O să vedem, sigur că Marine Le Pen încearcă să meargă pe aceelași timp de campanie electorală numai că eu cred că temele sunt altele și că poporul francez e în marea sa majoritate proeuropean, ” a afirmat europarlamentarul.

Relațiile Turciei cu Uniunea Europeană   

Relațiile sunt reci și tind să se răcească, deși Turcia este un partener important strategic al Uniunii Europene, situația din Turcia creează îngrijorări la nivelul UE.

După cum ați văzut și relațiile dintre întâlnirile bilaterale avute cu diferiți lideri europeni nu s-au sfârșit în cele mai bune condiții. Sunt tensiuni între comunitățiile turce din Europa, Germania, Olanda, și autoritățile de la acolo.

Referendumul acesta a creat tensiuni suplimentare între anumite țări din UE și Turcia. Vom vedea. Eu cred că lucrurile se vor normaliza la un moment dat, dar acum nu sunt în cea mai bună perioadă.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *