Skip to content
Politică

Cătălin Ivan, mai hotărât ca oricând să preia șefia PSD. Replică acidă pentru Liviu Dragnea

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a afirmat, vineri,  că va se va angrena în lupta pentru șefia PSD. Acesta s-a declarat „mai hotărât ca oricând” .

Europarlamentarul a arătat că îşi menţine ideea anunţată anterior privind promovarea proiectului său de conducere a partidului chiar dacă în martie a fost convocat Consiliul Național, nu un congres.

Întrebat dacă, în condiţiile în care BPN al PSD a decis ca în luna martie să nu mai convoace congresul partidului, ci doar Consiliul Naţional, îşi mai menţine ideea anunţată anterior de a propune în PSD un proiect pentru conducerea partidului, Ivan a răspuns: „Mai hotărât ca oricând”.

Totodată, Ivan şi-a exprimat speranţa că atât Victor Ponta cât şi Liviu Dragnea înţeleg faptul că nu se poate ca acest congres să fie evitat, în condiţiile în care şi-au depus mandatul şi asigură o conducere interimară a partidului.

„Eu cred că sunt oameni responsabili şi înţeleg foarte clar că nu se poate fără congres şi că toate deciziile importante de modificare a Statutului şi de schimbare a regulilor interne de funcţionare se fac prin votul celor delegaţi la congres. Nicio altă schimbare nu poate fi făcută informal”, a declarat Cătălin Ivan.

În același timp, europarlamentarul a subliniat faptul că Statutul poate fi modificat doar prin congres, respectiv prin decizia congresului.

„Nu există decizii informale de modificare a Statutulul. Este ca şi cum ai spune că schimbi Constituţia României la o cafea, într-o comisie obscură de undeva din Parlament. Deci domnul Dragnea este liber să vină cu propuneri, poate să facă ce comisie doreşte, să o conducă, dar votul îl vor da membrii de partid delegaţi la congres. Până atunci vor putea şi alţi colegi să vină cu propuneri”, a adăugat Ivan.

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a susţinut, joi, că deciziile de reformă ale PSD ce urmează a fi dezbătute la Consiliul Naţional din martie vor putea fi puse în practică fără ca Statutul să fie în mod legal modificat şi adoptat procedural de congres, fiind vorba de decizii asumate ale PSD.

Sursă foto romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *