Skip to content
Politică

Cătălin Ivan reclamă presiuni nebănuite și posibile falsificări de documente în PSD

gandul.info

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan reclamă presiuni nebănuite din partea Partidului Social Democrat, precum și posibile falsificări de documente în interiorul formațiunii politice conduse de către Liviu Dragnea.

Eurodeputatul Cătălin Ivan se află din nou în centrul atenției, fiind din nou contestată calitatea sa de membru PSD. Într-un interviu pentru Jurnaliștii.ro, Cătălin Ivan a declarat că nu a plecat din rândurile social-democraților, deși Dragnea susține că Ivan și-ar fi pierdut calitatea de membru în 2015, când a fost exclus din organizația PSD Sectorul 1. Confuzia din jurul statului său de membru PSD își pune amprenta negativ și asupra activității de europarlamentar. „Din păcate, am aflat din plenul Grupului S&D că a fost cerută din partea PSD excluderea mea din grupul politic. Sunt multe presiuni care se fac asupra mea la Bruxelles, dar, din fericire, acolo funcţionează regulile şi principiile democratice”, a declarat Cătălin Ivan.

„În acest moment, având în vedere că nu s-a discutat absolut deloc despre mine în ultima şedinţa de Comitet Executiv Naţional al PSD, statutul meu a rămas acelaşi. Adică membru PSD cu o vechime de 14 ani. Nu a existat nicio decizie de excludere a mea din partid, nici în 2015, nici până atunci şi nici după. Toate documentele oficiale ale partidului, cu semnături în original, sunt într-un dosar pe care oricând îl pot pune la dispoziţia secretariatului general al PSD dacă va fi nevoie.

Cred însă că a fost doar o declaraţie neinspirată a lui Liviu Dragnea şi nu vom merge mai departe cu negarea evidenţei. Am înţeles de la purtătorul de cuvânt al partidului că ar fi verificat nu ştiu ce documente şi s-ar fi convins că nu sunt membru.

Îi atrag atenţia că falsificarea unor documente, fabricarea altora noi sau distrugerea de procese verbale sau documente de transfer se pedepseşte conform Codului Penal. Sunt convins că miza nu este într-atât de mare încât să merite că cineva să ia în calcul, chiar şi doar ca exerciţiu de imaginaţie, aşa ceva”, a detaliat Ivan.

Despre modul în care Liviu Dragnea conduce partidul, eurodeputatul a spus că „sunt multe lucruri care au mers mai bine decât în perioada lui Victor Ponta, dar şi multe altele care au luat o întorsătură profund greşită“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *