Skip to content
Economie Societate

Cătălin Niţu a fost numit preşedinte al Directoratului Consiliului de Supraveghere al Transelectrica

nineoclock.ro

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica l-a numit pe Cătălin Niţu preşedinte al Directoratului companiei pe un mandat de 4 luni, cu începere efectivă din 21 decembrie, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, preluat de agerpres.

De asemenea, Consiliul a ales vineri şi noii membri provizorii ai directoratului.

„Întrucât mandatul actualilor membri ai Directoratului încetează de drept în data de 20 decembrie 2019, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA informează acţionarii şi investitorii că, în şedinţa din data de 13 decembrie 2019, Consiliul de Supraveghere a desemnat în calitatea de membri provizorii ai Directoratului, începând cu data de 21 decembrie 2019, următoarele persoane: Cătălin Niţu, Ionuţ-Bogdan Grecia, Adrian Moise, Ioan Folescu şi Andreea-Mihaela Miu”, se arată în comunicat.

Mandatul se acordă pentru o durată de 4 luni începând cu data de 21 decembrie 2019 cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pentru încă două luni, dar durata mandatului nu va depăşi data finalizării procedurii de selecţie a membrilor Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”- SA în condiţiile OUG nr. 109/2011, dacă procedura se va finaliza în interiorul acestui interval.

„În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Actul constitutiv al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”-SA, Consiliul de Supraveghere alege ca Preşedinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societăţii) al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, pe Cătălin Niţu”, se subliniază în document.

Potrivit sursei citate, numirea membrilor Directoratului va deveni efectivă la data semnării în faţa notarului public a declaraţiei de acceptare a mandatului de membru al Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, dar nu mai devreme de 21 decembrie 2019.

În data de 16 octombrie, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a prelungit pentru două luni, mandatul actualului preşedinte al Directoratului companiei, Claudia-Gina Anastase, anunţa o informare remisă Bursei de Valori Bucureşti.

Claudia-Gina Anastase l-a înlocuit în funcţia de preşedinte al Directoratului Transelectrica pe Marius Caraşol, revocat în septembrie după ce mai multe publicaţii au relatat că şi-ar fi falsificat CV-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *