Skip to content
Politică

Cătălin Predoiu, acuzații furibunde la adresa lui Tăriceanu: „Este înscris în cea mai neagră zonă”

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a criticat, miercuri, în cadrul unei emisiuni televizate la postul Realitatea TV, atitudinea președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu în cazul senatorului Dan Șova.

Astfel, Cătălin Predoiu a declarat că PNL a cerut demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului, argumentând că acesta „este înscris în cea mai neagră zonă, zona anti – justiție”.

„I s-a cerut demisia. Candva domnul Tariceanu era un domn in politica. Pur si simplu avea o conduita politica dar care este altceva azi. Domnul Tariceanu este inscris, daca vreti, in cea mai neagra zona. Zona anti – justitie.

Domnul Tariceanu a mai indus o mare confuzie. Senatul nu vrea sa trimitem oamenii in puscarie. De la Parchet s-a cerut sa se trimita senatorul in fata judecatorului. De ce nu se poate? Un operator tv poate sta in fata unui judecator? Un non-europarlamnetar poate sta? Ceilalti pot merge in fata unui judecator, senatorul nu.

Cred ca toti acesti politicieni care, repet, pentru mine alcatuiesc cea mai negra tabara din politica, au o diferenta filozofica, daca vreti, fata de ideea ca justitia poate fi o putere, asa cum e Legislativul, si cum e Executivul.

Au o problema cu statul in Uniunea Europeana. Aceste lucururi au fost convenite de Romania. Sa nu uitam, cand s-a intrat in Uniunea Europeana, domnul Tariceanu era acoolo, caruia, intr-devar, ii datorez inceputurile mele in Administratia Inalta de stat si ii voi fi recunoscator intotdeauna. Dar domnul Tariceanu, domnul Basescu era acolo. Cand Romania a intrat in Uniunea Europeana, si era un blocaj, a venit aceasta solutie salvatoare. Au spus: “Faceti un mecanism in care sa aduceti justitia la standarde europene si atunci puteti sa intrati in Uniunea Europeana!” . Mai era teza conform careia Romania mai putea sa stea in afara inca 10, 15 ani si atunci ar fi fost o catastrofa.

S-a ales o cale buna. Daca tu ai ales aceasta cale si ti-ai asumat ca prim-ministru atunci un mecanism, de ce il calci in picioare acum? Atrag atentia, faptul ca Parlamentul trebuie sa accepte ceea ce a asumat Romania in 2007.”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *