Skip to content
Politică

Cătălin Predoiu, despre controversata secție specială: În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel

Inquam Photos / Octav Ganea

Noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, întrebat dacă va desființa controversata secție de anchetare a magistraților, că lucrurile nu pot rămâne așa cum sunt acum, iar abordarea Guvernului PNL este către modificarea legislativă în Parlament, unde în ultima perioadă „s-au mai schimbat mințile”.

Vom merge pe o intervenție în Parlament, pe proiect de lege, vom discuta pe legile justiției, dar eu sper că vom avea o reacție rezonabilă în Parlament„, a declarat Predoiu, întrebat despre desființarea Secției speciale.

" "

El a spus că în sistemul judiciar există o tensiune enormă față de această structură de parchet, că „sunt magistrați care reclamă desființarea ei peste noapte” și „magistrați, mai puțini, care spun că este o reparație„, scrie hotnews.ro.

Eu sunt gata să înțeleg rațiunea pentru care s-a gândit o reparație, dar, pe bază de studiu, să vedem despre ce e vorba. În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel. Noi începem să lucrăm în Parlament și așteptăm o reacție responsabilă din partea Parlamentului. În cadrul fostei majorități devenită minoritate, s-au mai schimbat mințile în ultima perioadă și eu sunt încrezător că vom găsi un răspuns rațional în Parlament„, a declarat Cătălin Predoiu, după ce a preluat mandatul.

Cătălin Predoiu a mai deținut acest portofoliu în perioada 2008-2012 și a fost ministru interimar la Ministerul Afacerilor Externe.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *