Cătălin Predoiu, despre corupția din vămi și fisc: Trebuie să acordăm atenţie oligarhiei administrativ-financiare

Cătălin Predoiu / Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, i-a cerut luni șefului DNA ca procurorii anticorupție să aibă în vedere şi oligarhia administrativ-financiară, zonă unde „se practică pe scară largă” evaziunea fiscală şi corupţia. El a dat ca exemplu domeniul vamal și al fiscului, în general, oriunde se manipulează sume mari de bani şi valori financiare.

„Aţi spus, domnule procuror şef DNA, că există încă un cost ridicat al corupţiei şi că prioritizaţi acţiunile DNA în acele zone care au un impact pe cetăţeni. E foarte bine. Vă rugăm să aveţi în vedere şi zonele care au impact pe bugetul de stat, care temporar suferă pentru că se practică în continuare pe scară largă evaziunea fiscală şi ea e însoţită, invariabil, de corupţie”, a declarat Cătălin Predoiu luni, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit News.ro.

Ministrul de Interne a precizat că în general, când a vorbit de DNA de-a lungul anilor, atenţia s-a concentrat pe mediul politic şi era şi firesc.

„Ce se constată şi constat că trebuie să acordăm în egală măsură atenţie unei zone pe care aş denumi-o de oligarhie administrativ-financiară, adică o serie de funcţii din aparatul administrativ de stat care sunt ocupate ani de zile de aceleaşi persoane, iar unele dintre ele capătă sentimentul impunităţii”, a subliniat Predoiu.

El a continuat: „Sunt date, informaţii certificate de instituţii ale statului că avem acolo corupţie, evaziune fiscală favorizată de acte de corupţie administrativă, în special în zona vamală, în zona fiscului în general, oriunde se manipulează bani şi valori financiare. Cred că trebuie să ne preocupe în aceeaşi măsură, cel puţin, aşa cum în mod firesc trebuie să ne preocupe corupţia politică. Şi corupţia administrativ-financiară e la fel de gravă”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL