Skip to content
Politică

Cătălin Predoiu, despre jurisprudenţa CCR: Nu a schimbat substanța blocului legislativ

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţine că jurisprudenţa CCR nu a schimbat substanţa şi concepţia blocului legislativ al codurilor, arătând că „îndreptările” făcute de Curtea Constituţională în acest caz sunt sub 1%.

„Jurisprudenţa CCR nu a schimbat în ansamblu substanţa şi concepţia blocului legislativ al codurilor. Noile coduri au însumat aproximativ 5.000 de articole. Dacă ţinem cont că fiecare articol cuprinde mai multe alineate, vorbim de aproximativ 15.000 de texte juridice integrate. Din ele, colegii dlui Zegrean au găsit cu cale că ar fi neconstituţionale 34, care cuprind câteva probleme de drept regăsite în cele 34 de articole. Asupra respectivelor probleme de drept au fost păreri împărţite inclusiv la nivelul CCR, de vreme ce deciziile au fost luate în general cu voturi împărţite, inclusiv cu opinii separate, cum a fost luată ultima decizie privind interceptările„, a scris Predoiu, miercuri, pe Facebook.

El afirmă că din cele şapte chestiuni de drept aproximativ patru ridică probleme de tehnică, restul sunt discutabile, în funcţie de concepţia şi filosofia juridică abordată.

În concluzie, jurisprudenţa CCR nu a schimbat substanţa şi concepţia blocului legislativ al codurilor. Iar dacă privim în termeni statistici, îndreptările făcute de CCR la blocul legislativ al codurilor sunt sub 1%, cum spuneam, mult sub 1%. M-aş bucura să întâlnim aceeaşi statistică peste tot în sfera dreptului şi a justiţiei”, conchide liberalul, citat de agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *