Skip to content
Politică

Cătălin Predoiu disecă fuziunea PMP-UNPR: Ar fi absurd să…

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), disecă fuziunea dintre Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR).

Predoiu a declarat, marţi seară, în emisiunea „Dosar de politician” (realizată de Silviu Mănăstire la B1 TV), că nu condamnă o fuziune între două partide, dar e important motivul pentru care faci acea fuziune.

”Sunt membru al unui partid care a rezultat dintr-o fuziune în urmă cu doi ani de zile, deci ar fi absurd să condamn a priori sau teoretic, pe fond, o fuziune între două partide. Totuși, e important pentru ce faci fuziunea. Noi am făcut atunci fuziune pentru a câștiga alegerile prezidențiale și pentru a crea un partid care să contrabalanseze PSD-ul, obiectiv ce a fost îndeplinit”, a susținut Predoiu.

Liberalul a mai precizat că, în opinia sa, mișcarea era previzibilă deoarece niciunul dintre aceste două partide nu ar fi reușit să intre în Parlament altfel.

Predoiu a arătat că în PNL au loc discuții despre înțelegerile pe care partidul le-a încheiat, la nivel național, cu UNPR pentru majoritățile în consiliile județene, dat fiind că, prin această fuziune, liberalii devin practic aliați cu Traian Băsescu.

„Rămâne de văzut dacă în forul de conducere acest protocol se va menține sau nu, este o dezbatere care va urma. La momentul la care copreședinții PNL, mandatați de partid, au negociat acest protocol, nu se știa despre fuziunea UNPR-PMP. (..) Lucrurile trebuie luate așa cum sunt. Probabil se va discuta, din reacțiile colegilor, nu sunt foarte încântați”, a explicat Cătălin Predoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *