Skip to content
Justitie

Cătălin Predoiu pledează din nou pentru desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Inquam Photos/George Calin

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că „nu există o problemă de lipsă de voinţă juridică a Ministerului” cu privire la desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). El susţine că în prima etapă a consultărilor publice pe tema modificărilor aduse legilor Justiţiei nu a fost formulată nicio propunere privind menţinerea în funcţiune a acestei secţii.

„În ceea ce priveşte Secţia Specială, reamintesc faptul că Ministerul Justiţiei şi-a îndeplinit obiectivul asumat: a elaborat proiectul de lege (…), poate fi promovat oricând. Nu avem cea mai mică garanţie, mică spun, nu mare, că majoritatea îl va adopta. Altfel, vă reamintesc două proiecte similare ale USR trimise în Parlament, rezultatul a fost respingerea lor. Aceasta este problema cu Secţia specială: nu există o problemă de lipsă de voinţă juridică a Ministerului de a proceda la desfiinţarea acestei secţii”, a afirmat Cătălin Predoiu, răspunzând unei întrebări, marţi, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a adăugat că poziţia PSD este cât se poată de clară cu privire la desfiinţarea SIIJ: „nu vor să audă de acest lucru”. Potrivit News.ro, acesta a precizat că, până în prezent, în cadrul consultărilor publice cu privire la modificările legilor justiţiei, nu au fost formulate propuneri cu privire la menţinerea acestei secţii.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, anunţa, în 30 septembrie, că ministerul pune în dezbatere publică legile Justiţiei şi invită toţi participanţii din sistem la o ”dezbatere temeinică”, aceasta urmând a se finaliza în 31 martie 2021. El preciza că la Legea privind organizarea judiciară, una dintre principalele propuneri este desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *