Skip to content
Politică

Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiției: Rămânerea cu MCV ar fi o catastrofă

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul propus pentru Justiţie, Cătălin Predoiu, susţine că în ultimii ani s-a dus ”o luptă crâncenă pentru Justiţie” în România, iar aceasta a divizat societatea. Predoiu a vorbit despre un adevărat ”război” în magistratură, iar acesta trebuie să înceteze, rolul Parlamentului fiind de a asigura acest proces. Predoiu a mai spus că ”ar fi o catastrofă” rămânerea României cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare

Cătălin Predoiu, propus pentru Ministerul Justiţiei, este audiat, miercuri, de comisiile reunite ale Parlamentului.

" "
" "

”De zece an se duce o luptă crâncenă pentru Justiţie în România, care a divizat societatea”, a spus Predoiu, apreciind că ”nu se poate face justiţie în condiţii de stare de război în magistratură”.

Acesta a apreciat că ”războiul din magitratură se poate înteţi sau poate înceta, în funcţie de decizile Palamentului”.

”Vă propun să stopăm imediat atacurile asupra justiţiei”, a mai spus Predoiu, care a afirmat că cetăţenii vor o justiţie care lucrează pentru ei. Predoiu a mai afirmat că ”rămânerea cu MCV ar fi o catastrofă”.

”Vă propun să înlocuim politica de confruntare cu UE, pe politica de coperare cu UE. O coperare în care cerem un tratament corect”, a afirmat ministrul propus, cerând un dialog constant cu instituţiile europene. Potrivit lui Predoiu, baza ridicării MCV nu poate fi decât repararea legilor şi îndeplinirea obiectivelor MCV. Acesta a prezentat priorităţile mandatului său – vorbind despre susţinerea pe care o va acorda DNA, barourilor, DIICOT.

În plus, Predoiu a spus că este necesară încurajarea prourorior să participe la concursurie pentru ocuparea funcţiior de conducere.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *