Skip to content
Politică

Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiției: Rămânerea cu MCV ar fi o catastrofă

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul propus pentru Justiţie, Cătălin Predoiu, susţine că în ultimii ani s-a dus ”o luptă crâncenă pentru Justiţie” în România, iar aceasta a divizat societatea. Predoiu a vorbit despre un adevărat ”război” în magistratură, iar acesta trebuie să înceteze, rolul Parlamentului fiind de a asigura acest proces. Predoiu a mai spus că ”ar fi o catastrofă” rămânerea României cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare

Cătălin Predoiu, propus pentru Ministerul Justiţiei, este audiat, miercuri, de comisiile reunite ale Parlamentului.

”De zece an se duce o luptă crâncenă pentru Justiţie în România, care a divizat societatea”, a spus Predoiu, apreciind că ”nu se poate face justiţie în condiţii de stare de război în magistratură”.

Acesta a apreciat că ”războiul din magitratură se poate înteţi sau poate înceta, în funcţie de decizile Palamentului”.

”Vă propun să stopăm imediat atacurile asupra justiţiei”, a mai spus Predoiu, care a afirmat că cetăţenii vor o justiţie care lucrează pentru ei. Predoiu a mai afirmat că ”rămânerea cu MCV ar fi o catastrofă”.

”Vă propun să înlocuim politica de confruntare cu UE, pe politica de coperare cu UE. O coperare în care cerem un tratament corect”, a afirmat ministrul propus, cerând un dialog constant cu instituţiile europene. Potrivit lui Predoiu, baza ridicării MCV nu poate fi decât repararea legilor şi îndeplinirea obiectivelor MCV. Acesta a prezentat priorităţile mandatului său – vorbind despre susţinerea pe care o va acorda DNA, barourilor, DIICOT.

În plus, Predoiu a spus că este necesară încurajarea prourorior să participe la concursurie pentru ocuparea funcţiior de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *