Skip to content
Politică Video

Cătălin Predoiu, răspuns frontal pentru Nicuşor Dan: „Eu am luat decizia politică!” EXCLUSIV

Invitatul celei mai recente ediţii a interviurilor PSnews.ro este Cătălin Predoiu, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei.

Politicianul a folosit această ocazie pentru a-i transmite un răspuns contracandidatului Nicuşor Dan (preşedintele USB). Amintim că, duminică seară, Dan a declarat că acceptă propunerea lui Predoiu, privind realizarea unui sondaj care să evidenţieze cel mai bine plasat candidat al dreptei. Totuşi, Nicuşor Dan a precizat că nu se va retrage, indiferent de rezultat.

În acest context, Cătălin Predoiu a declarat, în interviul acordat PSnews.ro, că invitaţia rămâne valabilă şi că încă aşteaptă răspunsul legat de susţinerea celui mai bine plasat candidat al dreptei din partea celor care se vor plasa sub acesta în sondaj.

Dan Bucura: Bună ziua, domnule Cătălin Predoiu. Bine aţi venit în studioul nostru, la PSnews.

Cătălin Predoiu: Bună ziua, bine v-am găsit.

Dan Bucura: Este prima oară când veniţi aici, aşa că e…

Cătălin Predoiu: Prima invitaţie, prima prezenţă.

Dan Bucura: Vă mulţumesc încă o dată…

Cătălin Predoiu: Şi eu vă mulţumesc.

Dan Bucura: …şi sper să vă avem şi după alegeri,  când, poate, şi în calitate de primar general al Capitalei, vom putea face un prim bilanţ: la 2 luni, la 3 luni…

Cătălin Predoiu: Cu drag.

Dan Bucura: Am să intru direct în subiectele zilei şi am să vă mărturisesc că am urmărit o emisiune recentă a dumneavoastră (de fapt, una din dezbaterile de pe ultima sută de metri a campaniei electorale), că se tot lansează acest mesaj de unire, de coagulare a dreptei în spatele unui singur candidat – cel care cele mai multe şanse (cu şanse reale), în aşa fel încât stânga, încă o dată (dacă se poate spune aşa), să piardă Capitala. Cât de real şi cât de posibil este un astfel de scenariu şi cum simţiţi, totuşi, demersurile, prin prisma contracandidaţilor care sunt tot de dreapta şi care văd că nu sunt atât de dispuşi să înţeleagă necesitatea unirii?

Cătălin Predoiu: Într-adevăr: eu am făcut o propunere, la jumătatea campaniei electorale, într-o dezbatere televizată, în direct, cu toţi candidaţii sau aproape toţi candidaţii de centru-dreapta în prezenţă – şi anume: de a găsi o formulă prin care primul (cel mai bine plasat) dintre candidaţii de centru-dreapta să fie sprijinit de toţi ceilalţi, astfel încât să putem să blocăm accesul PSD-Firea la Primăria Generală a Capitalei, plecând de la studierea precedentelor alegeri, în care, ori de câte ori dreapta s-a unit, PSD-ul a fost blocat, PSD-ul a fost învins. Deci am făcut o propunere simplă: un sondaj de opinie, primul clasat este susţinut de următorii clasaţi. Am primit un răspuns de-abia după şapte zile, parţial, în sensul că se agreează un sondaj de opinie, dar nu s-a dat răspunsul la oferta politică, cel puţin până în acest moment – şi anume: ca cel mai bine plasat să fie susţinut de cei din urma lui. Rămânem în aşteptare, dar timpul trece (a trecut foarte mult). Trebuia rapid răspuns la această ofertă. În continuare, oferta mea este pe masă, dar trebuie să avem un răspuns clar din partea domnului Dan (Nicuşor Dan – n.r.): vrea să facă sondaj (am înţeles), dar îşi menţine poziţia că nu se retrage dacă este pe locul din spate.

Dan Bucura: Şi atunci, sondajul la ce ar mai folosi? Ar arăta doar cât de fragmentată e dreapta.

Cătălin Predoiu: Asta aş vrea să înţeleg şi eu: care e rostul acestei poziţii. Îmi pare o poziţie care, la ora asta, nu se leagă logic între cele două componente: componenta de sondaj, componenta politică. Sondajul trebuie să servească ca instrument tehnic pentru decizia politică. Eu am luat decizia politică. Eu sunt pe principiul „ein Mann, ein Wort” – dacă am spus un cuvânt, ăsta e. Şi îl spun clar de la-nceput. Vreau un răspuns clar. Dacă facem sondaj, eu am spus: sprijin pe cel mai bine plasat. Vreau să aud acelaşi lucru şi din partea domnului Nicuşor Dan – că sprijină pe cel mai bine plasat. Deocamdată, aseară, a spus că în niciun caz nu se va retrage, ceea ce, practic…

Dan Bucura: „Cui prodest”, nu? Cui i-ar folosi?

Cătălin Predoiu: Nu, dar echivalează cu o lipsă de răspuns – ca să nu zic: „bunăvoinţă”.

Dan Bucura: Dar, pe de altă parte, şi în momentul acesta, al sondajului de opinie în sine, v-ar putea crea controverse. Ştiţi cum e: cine face sondajul, cui…

Cătălin Predoiu: Bun. Dacă sunt acolo, în prezenţă, tehnicieni şi dintr-o parte, şi din alta, sper că există un minim de încredere şi o onestitate necesară, să n-avem astfel de discuţii. Problema e că, până la partea tehnică, trebuie să ai decizia politică. Eu am luat decizia politică şi am fost foarte clar: da, domn’e, eu îl sprijin pe cel mai bine plasat, dacă vedem care e acela. Dar n-am văzut acelaşi răspuns din partea cealaltă. Aştept, în continuare, să spună clar domnul Dan: „În cazul în care sunt plasat în urma domnului Predoiu, îl voi susţine pe domnul Predoiu”. În momentul în care spune cuvintele acestea…

Dan Bucura: Sau invers.

Cătălin Predoiu: Noi am spus, eu am spus-o – repet: eu aşa am început oferta, încă de acum nouă zile. Opt zile – ca să fiu corect. Ba nu: nouă zile – am spus corect. Nu mai contează – e de o săptămână, minim. Deci, de o săptămână, eu am spus foarte clar: această construcţie care poate să oprească Firea-PSD fără emoţii. N-am primit un răspuns clar.

Interviul video va fi disponibil marţi, începând cu ora 9:00.

1 comentariu la “Cătălin Predoiu, răspuns frontal pentru Nicuşor Dan: „Eu am luat decizia politică!” EXCLUSIV

  1. Este cel putin ciudata insistenta cu care unii ziaristi promoveaza un om politic absolut mediocru precum dl.Predoiu. Sa ne amintim ca dl. Predoiu a plecat din PNL desi acest partid l-a facut om. Dupa PNL, Predoiu s-a unit in cuget si simtire cu doctrina PDL si a zburdat fericit in curtea basescului, avand, ca ministru, o prestatie absolut lamentabila-daca tinem cont ca al sau Cod Penal este practic desfiintat de numeroasele corecturi pe care CCR le-a sugerat.
    Ulterior, dl.Predoiu, alaturi de restul gastii pedeliste, si-a regasit vocatia de liberal, revenind la sanul PNL. Curat Caragiale ! Dar dl.Predoiu nu are probleme de constiinta sau de moralitate, domnia sa se simte bine in noua sa postura de liberal, chiar daca PNL l-a selectat pentru primarie abia la a 4-a mana….
    Nu ma mir de dl. Predoiu, domnia sa nu este decat unul dintre numeroasele mediocritati jalnice care polueaza politica romaneasca. De mirare este pentru mine entuziasmul cu care ziaristii Realitatii promoveaza un astfel de om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *